Diari La Veu del País Valencià
Bétera vota per indultar els ninots de les Falles del 2017
Dissabte s’inaugurà l’Exposició del Ninot de les Falles de Bétera.

Les cinc comissions mesuraren les figures escollides –grans i infantils– a la plaça del Mercat, just abans d’instal·lar-les per a la mostra a l’ajuntament Vell. El ninot gran de la Falla Gran Via de l’Est sobrepassà les dimensions fixades per al concurs, amb la qual cosa no podrà ser votat. Fins el 10 de març, els veïns de Bétera podran dipositar el seu vot a l’urna de la sala d’exposicions. La mostra de ninots estarà oberta de dilluns a divendres de 17:00h a 20:00h.

El mesurament dels ninots es feren a la plaça del Mercat
Els deu ninots de les cinc comissions falleres de Bétera –Gran Via de l’Est, Gran Via del Sud, La Barraca, Carraixet i l’Albereda– ja poden visitar-se a l’ajuntament Vell. Dissabte s’inaugurà l’Exposició del Ninot, envoltada d’un fantàstic ambient faller. Les falleres i els fallers es reuniren a la plaça del Mercat per procedir a mesurar cada escena o figura. Els colors de cada falla inundaren el recinte en un acte que estigué presidit per les Falleres Majors de la ciutat, Lluna Alejo i Júlia Garrido, acompanyades per l’alcaldessa, Cristina Alemany, i el president de la Junta Local Fallera, José María Asensi.
L’expectació fou gran una vegada començaren a mesurar les figures
Membres de la Junta Local Fallera anaren passant els marcs de fusta amb les dimensions establertes per damunt dels ninots. Fruit d’eixe control, comprovaren que l’Arlequí de la falla gran de Gran Via de l’Est excedia en dimensions, motiu pel qual no podrà participar en el sistema de votacions que ha d’indultar dos ninots enguany, un de gran i un d’infantil. Els plors esclataren entre les falleres de Gran Via de l’Est. El seu president, “Tonet” Aparisi s’encarregà de manifestar-li el malestar a l’artista de la falla. Immediatament, les Falleres Majors de Bétera i la resta de comissions, així com les autoritats municipals, mostraren el seu afecte i carinyo cap a Joana Picher (Fallera Major), “Tonet”, Alma Blasco (Fallera Major Infantil) i David Bravo (President Infantil).
El ninot gran de Gran Via de l’Est quedà fora del concurs en sobrepassar les mesures
Ja a l’ajuntament Vell quedaren ubicats tots els ninots. Les Falleres Majors de Bétera, Júlia Garrido i Lluna Alejo tallaren la cinta en la inauguració de la mostra fallera. L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, desitjà sort a les cinc falles de Bétera i traslladà l’enhorabona de tota la corporació municipal per l’excel·lent treball realitzat al llarg de l’any que es culminarà en les pròximes setmanes.
Brindis de les Falleres Majors de Bétera amb totes les comissions i l’alcaldessa
Fins el proper 10 de març, els veïns de Bétera amb DNI podran votar per salvar de les flames dos ninots. L’exposició estarà oberta de dilluns a divendres de 17:00h a 20:00h.
Júlia Garrido i Lluna Alejo tallaren la cinta per inaugurar l’Exposició del Ninot a l’Ajuntament Vell
Un a un les cinc comissions falleres anaren portant els ninots per a l’exposició

Comparteix

Icona de pantalla completa