A València no es tancarà cap biblioteca ni espai de lectura

Maria Oliver reitera que no es tancarà cap biblioteca ni espai de lectura.

L’AJUNTAMENT IMPULSA LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS COM A CENTRES CULTURALS DE BARRI.
 
La regidoria d’Acció Cultural ha elaborat un pla per a reorganitzar la xarxa de biblioteques municipals de la ciutat, amb la intenció d’optimitzar estos recursos, d’acostar-los a la ciutadania, i de convertir-los en autèntics centres culturals. Així, després d’escoltar les propostes de diferents entitats cíviques, i les necessitats dels usuaris i les usuàries i dels treballadors i les treballadores d’estos espais, l’Ajuntament, que no en tancarà cap d’ells, mantindrà una Biblioteca per a cada barri, que a més comptarà amb satèl·lits o agències de lectura que estaran obertes unes 20 hores a la setmana.

La regidora d’Acció Cultural, Maria Oliver, ha presentat hui esta reorganització de la xarxa que a partir d’ara estarà composta per 17 biblioteques i 14 espais o agències de lectura. “Tots els barris tindran un espai amb les característiques físiques pròpies d’una biblioteca, que estarà millor dotada, comptarà amb el personal suficient per donar un bon servici, i amb un equip de professionals funcionaris amb suficient autonomia per decidir les activitats, l’horari, i el personal dels espais de lectura que actuaran com a satèl·lit d’eixa biblioteca central de barri”.

“El que està clar és que no es va a tancar cap biblioteca, i que a partir d’ara la ciutadania coneixerà tant l’horari com les activitats que es faran en els espais de lectura que tindran un horari més reduït”, ha reiterat la regidora, que a més ha anunciat el compromís municipal de millorar la connexió wifi i adequar i dotar a les biblioteques de projectors i altres elements per afavorir la celebració d’activitats.

Durant la presentació d’este pla, la regidora Maria Oliver, ha recordat que l’actual equip de govern ha heretat “una xarxa de biblioteques molt nombrosa amb 32 ‘equipaments’ que així s’anomenaven, tot i que 14 d’estos no tenien les característiques físiques necessàries per a ser-ho, i a més patien una manca de personal considerable”. Per això, ha explicat, “hem elaborat enquestes entre la ciutadania i hem impulsat un procés participatiu per conéixer les necessitats d’usuaris i treballadors, i hem impulsat una experiència pilot anomenada “Fem Biblio”, que s’ha fet als centres de Russsafa i Malilla per aglutinar propostes de millora”.

“La conclusió és que la ciutadania demana unes biblioteques més actives, al servici dels barris, i en eixa línia treballem”, ha conclòs Maria Oliver, qui també ha parlat de la intenció municipal de tindre una biblioteca gran al centre de la ciutat i de dotar les pedanies d’una gestió especial.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat