València - Borses de treball per a mestres en les escoles infantils

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí la convocatòria de set borses de treball en matèria d'educació, per mitjà de la qual es preveu la contractació de mestres per a les escoles municipals. L'objectiu és que els professionals puguen començar a treballar el pròxim 1 de setembre
 
Tal com ha anunciat el regidor Jordi Peris, les borses de treball corresponen a les titulacions d'Educació Infantil, Educació Primària, mestre d'Audició i Llenguatge, Educació Física, Educació Musical, Mestre d'Anglés, i Educador Infantil. Hui s'ha aprovat la constitució de la borsa, i dilluns que ve es publicarà la convocatòria.
 
L'objectiu és efectuar les proves al llarg del mes de juliol, de manera que el 31 d'agost les borses queden tancades, i els mestres seleccionats puguen començar a treballar l'1 de setembre, amb el començament del curs escolar. En paraules del regidor, “és una iniciativa que està en la línia de l'esforç i l'aposta decidida per l'educació pública de qualitat, i en resposta al compromís que tenim com a equip de Govern amb les escoles municipals, que han patit un període molt llarg de deteriorament i oblit amb l'anterior Govern municipal, que estem tractant de revertir”.

 
CONVENI AMB LA FUNDACIÓ SECRETARIAT GITANO
 
Així mateix, la Junta ha aprovat, en la sessió de hui, un conveni de col·laboració amb la Fundació Secretariat Gitano, complementari del Programa Operatiu d'Inclusió Social del Fons Social Europeu, amb el qual treballa esta entitat. El pressupost de l'acord ascendix a 30.000 euros.
 
L'objectiu del conveni, ha explicat Jordi Peris, és millorar la inclusió sociolaboral de les persones d'ètnia gitana per mitjà d'una sèrie de programes específics: els vinculats a la millora de l'accés al mercat laboral, l'increment de la participació de les dones, l'augment de la formació bàsica i professional, el desenvolupament de tasques de sensibilització i compromís de les empreses per a la contractació de persones d'ètnia gitana, l'accés i normalització en l'ús dels serivicos públics, i la millora de la imatge social negativa del col·lectiu.
 
ERADICAR LA CORRUPCIÓ
 
Finalment, també s'ha aprovat este matí alçar la suspensió cautelar que s'havia decidit de l'assessor del Grup Municipal Popular Luis Salom, en virtut de la resolució judicial emesa respecte d'això. Tal com ha afirmat Jordi Peris, l'equip de Govern ha valorat la possibilitat de recórrer la dita resolució judicial, però finalment ha optat per no fer-ho, “atés que no es donen les condicions, ja que Salom no va recórrer per la via dels drets fonamentals, sinó per la via del contenciós administratiu”. I un requisit per a recórrer este tipus d'acció és que la quantitat afectada siga d'un mínim de 30.000 euros, que no és el cas.
 
“El nostre plantejament com a equip de Govern és que, d'haver pogut recórrer, ho hauríem fet”, ha afirmat el portaveu Peris, que ha llançat el missatge que “des de l'Ajuntament estem fent tot el que es puga i anant fins al final per la via legal per a eradicar la corrupció i restituir la bona imatge i el bon nom de la ciutat”.
 
El regidor ha instat el president del PP, Mariano Rajoy, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que “ara siguen ells els qui moguen fitxa i complisquen el que van dir que farien, que és apartar la gent implicada en un cas de corrupció tan flagrant com este”. Peris ha recordat les gravacions conegudes sobre este cas, “que –ha afirmat- deixen clars delictes molt greus”.
 
“Este és un cas de corrupció total –ha conclòs el regidor– i per això tornem a instar-los que aparten de les institucions persones imputades, perquè cada dia que no ho fan continuen tacant la ciutat i les institucions”.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat