El mercat de Colom de València celebra el seu centenari

L’Ajuntament i AUMSA col·laboren amb la celebració, que s’allargarà fins el 24 de desembre, dia del centenari.

EL MERCAT DE COLOM CELEBRA EL SEU CENTENARI AMB EXPOSICIONS, TALLERS DE CUINA I VISITES GUIADES.

Tres exposicions, dotze tallers gastronòmics, visites guiades i diverses activitats culturals configuren el programa d’actes amb el qual l’Associació de Comerciants del Mercat de Colom, en col·laboració amb l’Ajuntament, celebrarà a partir d’octubre el centenari d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Durant la presentació del programa, el regidor de Desenvolupament Urbanístic i president d’AUMSA, Vicent Sarrià, ha subratllat la satisfacció del govern municipal per la consolidació del Mercat com a referent de la gastronomia de qualitat i punt d’especial interés en les rutes turístiques per la ciutat.

El regidor Vicent Sarrià ha expressat la satisfacció del consistori davant de la trajectòria recent del Mercat de Colom: “A pesar de les dificultats inicials, la reforma que es va dur a terme a partir de 2003 ha aconseguit consolidar la pervivència de l’activitat del Mercat, una cosa de la qual estem particularment satisfets en l’Ajuntament i en AUMSA. Així, en els últims anys s’ha aconseguit dotar el Mercat d’un projecte coherent. Des de l’Ajuntament oferim el nostre suport als comerciants en la gestió diària de l’edifici a través d’AUMSA i també millorant l’entorn amb la reurbanització dels carrers adjacents”.

Per la seua banda, el president de l’Associació de Comerciants del Mercat de Colom, Steve Anderson, ha assenyalat que els venedors i restauradors que actualment treballen en l’edifici “es mantenen fidels als valors de servici i qualitat dels fundadors”. Anderson ha destacat que els comerciants han aconseguit “crear una marca de qualitat que ha permés la supervivència del Mercat com a punt de venda i com a lloc per a gaudir de la millor gastronomia”.

UNA CELEBRACIÓ PER A TOTS ELS SENTITS
Com a part de la commemoració del centenari, el Mercat de Colom acollirà tres exposicions que giraran al voltant de l’edifici, la seua història i la seua activitat gastronòmica. A l’octubre, una col·lecció de caragols gegants envairà els dos pisos del Mercat recordant els caragols que adornen la façana modernista de l’edifici, dissenyat per l’arquitecte valencià Francesc Mora Berenguer i inaugurat el 1916. Durant els mesos de novembre i desembre, l’edifici acollirà la mostra “Cent anys donant sabor a València”, que il·lustrarà amb fotografies antigues l’evolució i la història del Mercat de Colom.

En el programa d’activitats destaquen huit tallers de cuina i productes gurmet per a xiquets i adults, en els quals podran participar els clients del Mercat. Així mateix, se celebraran quatre tallers amb tast al voltant dels productes que es comercialitzen a l’edifici i al llarg dels tres mesos de celebració els restaurants i comerços oferiran als seus clients fitxes col·leccionables amb les receptes que ells mateixos elaboren.


 

Comentaris

Esclafamuntanyes
1.
L'arquitecte Francesc Mora era valencià en sentit genèric però d'origen xixonenc, don procedia la seua família quan son pare es va establir a Sagunt, on va nàixer, per exercir de jutge. Els valencians del cap i casal tenen una certa propensió a voler fer "seus" valencians que no ho són en sentit estricte. És allò del centralisme que moltes voltes es recrimina al cap i casal des d'Alacant i les comarques del sud, moltes voltes -com en aquest cas- amb molta raó. Crec que ara seria una bona ocasió per reparar aquest "oblit" (un entre tants, òbviament).
  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat