Lliurament dels premis del concurs #Click al Mercat


La fotògrafa Gloria Navarro rep el premi de 2.000 euros, i els instragramers Borja Ruiz i Miguel Aguado han sigut destacats amb 500 euros cadascun.

ELS MERCATS MUNICIPALS I ELS SEUS PRODUCTES S’ACOSTEN A LA CIUTADANIA AMB 2.000 IMATGES QUE S’HAN PRESENTAT AL CONCURS “CLICK AL MERCAT”.

Uns 200 fotògrafs, que han generat unes 2.000 imatges, han participat en el concurs “#Click al Mercat”, organitzat per la regidoria de Comerç perquè professionals i instagramers acosten amb les seues obres els Mercats Municipals a la ciutadania.

Els guanyadors d’este certamen, que s’ha emmarcat en la política de posar en valor els mercats de la ciutat, han sigut la fotoperiodista Gloria Navarro, que ha rebut el premi de 2.000 euros pel seu reportatge “que capta la simbiosis entre el venedors i els seus productes”. També han sigut premiades dues series fotogràfiques publicades a Instagram: la #serie1Mans de Borja Ruiz, i la #serie1UnDiaRedó de Miguel Aguado.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presidit l’acte de lliurement d’estos premis “que l’Ajuntament ha convocat perquè els mercats municipals són dignes de descobrir i necessiten promoció per arribar a nous públics”. Durant este acte, que s’ha celebrat al Saló de Cristall, el regidor ha recordat l’objectiu d’esta campanya comercial “que va nàixer per redescobrir en imatges els nostres Mercats Municipals, reconèixer la seua importància en la construcció social dels barris, i documentar tot allò que es genera en i al voltants dels mercats”.

La coordinadora del concurs, la periodista Pilar Almenar, ha destacat “que el més emocionat d’esta iniciativa ha sigut connectar els professionals de la imatge i els ciutadans i ciutadanes usuaris d’Instagram amb les persones que treballen al mercat”. A més, ha afegit, “amb este concurs hem posat en valor la funció social dels mercats en un any en què Valencia, com a Capital Mundial de l’Alimentació, centra la reflexió sobre l’alimentació mundial”.

Per altra banda, la periodista Fany Grande, que també ha participat en l’organització del concurs, junt a la fotoperiodista Tania Castro, i el dissenyador Gonzalo Gironés, ha ressaltat que els mercats municipals, que acullen diversitat de productes, són l’última estació d’aquells que naixen a l’horta, pel que la posada en valor dels mercats implica també un homenatge als llauradors i llauradores”.

Per últim, han intervingut el fotoperiodista Miguel Lorenzo, qui ha entregat el premi als intragramers destacats “pel la qualitat de les seues imatges i sobretot pel haver retratat la cerimònia que es reprodueix tots els dies als Mercats Municipals”, i el vicerector de la Universitat de València, Antonio Ariño, qui ha celebrat “el talent de la fotoperiodista Gloria Navarro per a captar els moments màgics que es viuen al mercat”.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat