Sagunt sol·licita nous cicles formatius per als IES de Sagunt

La proposta s’ha elaborat en consens amb el Consell Escolar Municipal i els IES, i inclou la demanda d’un Centre Integral de Formació Professional que es va sol·licitant des de fa anys
  
La Junta de Govern Local ha aprovat sol·licitar a la Conselleria d'Educació, Cultura i Recerca que s'implanten nous cicles formatius en els IES de Sagunt, així com que es tinguen en compte diverses propostes de futur per a la nostra localitat i comarca que se centren en la creació d'un Centre Integral de Formació Professional.

Aquesta sol·licitud és una resposta a la directriu de la mateixa Conselleria que, mitjançant l'Acord del Botànic, va demanar que les diferents autoritats territorials realitzaren una proposta tant de supressió com d'incorporació de nous cicles formatius dels tres nivells: bàsic, mitjà i superior.

Així, l'Ajuntament de Sagunt, després de reunir-se amb els instituts de la localitat, realitzar una anàlisi de les necessitats laborals territorials des del departament de Promoció Econòmica i, d'acord amb el Consell Escolar Municipal, sol·licita: per a l'IES Jorge Juan, dos cicles formatius de grau superior, el d'Assistència a la Direcció i el d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, així com el cicle formatiu de grau mitjà en Emergències Sanitàries. Per a la secció de l'IES Clot del Moro, es demanen tres cicles formatius de grau mitjà: Atenció a Persones en Situació de Dependència; Emergències i Protecció; i Cuina i Gastronomia. Per a l'IES Clot del Moro, el cicle formatiu de grau superior en Guia, Informació i Assistència Turística, i per a l'IES Camp de Morvedre, el cicle formatiu de grau mitjà en Operacions de Laboratori, així com una nova unitat per al grup de primer del cicle superior de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma en la modalitat semipresencial. Quant a l'IES Eduardo Merello, amb gran tradició en la formació professional, pateix una greu falta d'espai; no obstant això, realitzen una proposta estratègica a medi i llarg termini, incidint que l'absència d'un Centre Integrat de Formació Professional limita la proposta real d'implantar nous cicles formatius. Des del consistori se segueix insistint en la necessitat que el nostre municipi compte amb aquest Centre Integrat de Formació Professional, que ja va ser sol·licitat pel Consell Escolar Municipal i el Ple de l'Ajuntament en 2007, i que va confirmar el conseller d’Educació en la seua visita a Sagunt el passat mes d’octubre.

Segons ha explicat el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, “per a nosaltres la Formació Professional és clau per a la dinamització socioeconòmica i geoestratègica de Sagunt i comarca del Camp de Morvedre. Aquesta sol·licitud a la Conselleria d'Educació, Cultura i Recerca és una proposta de present i futur, ja que va d'acord amb el Projecte Estratègic de Ciutat. A més, aquests cicles formatius tenen un perfil professional que dóna resposta a les necessitats laborals i productives de les empreses situades en la zona. Es tracta doncs, de formació relacionada amb la logística, gestió d'espais i distribució comercial; amb el potenciament del nostre sector industrial i del sector turístic, ja que els cicles formatius que se sol·liciten estan orientats també a respondre perfils professionals d'empreses amb una futura implantació a Sagunt”.

També, com a projecte de futur, es contemplen diversos cicles formatius de famílies ja implantades en els IES que no comportarien grans inversions en instal·lacions i equipaments, relacionats amb la electromedicina, la fabricació d'elements metàl·lics, la mecànica o el manteniment.

Finalment, a partir de l'anàlisi elaborada per Promoció Econòmica, s'ha detectat una falta de formació específica en el sector marítim. Tenint en compte el potencial del port del municipi, des de l'Ajuntament es pensa que una formació adaptada a les necessitats portuàries i consensuades amb els agents econòmics que intervenen pot ajudar a ajustar aquesta demanda laboral amb l'oferta del mercat.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat