Diari La Veu del País Valencià
El Campello presenta el Pla Municipal de Drogodependència per a 2017-20
L’Ajuntament del Campello, a través de la Regidoria de Sanitat de la qual és Regidora Adriana Parets i de la seua unitat especialitzada en conductes addictives (UPCCA), ha desenvolupat el Pla Municipal de Drogodependències per al període 2017- 2020.

El Pla municipal de drogodependències i altres conductes addictives és un document preceptiu per a desenvolupar les competències de caràcter local que en matèria de prevenció de drogodependències i altres conductes addictives han de desenvolupar tots els municipis de més de 20.000 habitants a la Comunitat Valenciana, atenent a la Llei 10/2014 de 29 de Desembre, de la Generalitat, de salut en la Comunitat valenciana (Art. 6è).

La creació de la UPCCA va ser el primer pas necessari per a donar cobertura a la necessitat d’estructurar l’acció preventiva en matèria de drogodependències i altres trastorns addictius en el municipi del Campello. Perquè la UPCCA seria l’òrgan municipal encarregat d’elaborar el corpus del PMD i estructurar la programació preventiva futura.

Una vegada la UPCCA va ser acreditada en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i registrada en el Registre de centres i Serveis d’atenció i prevenció de les drogodependències i altres trastorns addictius (13-9-2016), es va elaborar el primer esborrany del PMD (encara que aquest treball va començar des que es va contractar al tècnic al maig del 2016).

Una vegada redactat el PMD, i després de l’aprovació necessària per part de la ‘Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública’, es va presentar en la Sessió Plenària Ordinària de Desembre i va ser aprovada per unanimitat.

El PMD es compon de 3 objectius principals

1r) Promocionar la salut entre la població per a disminuir la vulnerabilitat enfront de les drogodependències i altres trastorns addictius i per a prevenir el consum de drogues intentant evitar-ho i en tot case retardar l’inici del seu consum.

2n) Pal·liar o reduir els danys personals, familiars i socials que genera en les persones el consum de drogues o altres trastorns addictius.

3r) Desenvolupar una estructura per a la planificació estratègica, l’actuació coordinada, la participació i la formació en matèria de prevenció i atenció sobre drogodependències i altres conductes addictives en l’àmbit municipal entre totes les administracions, serveis i òrgans que tenen relació o actuen amb drogodependientes o població susceptible de consumir drogues o desenvolupar altres conductes addictives en el municipi del Campello.

Accions Preventives del PMD

En l’Àmbit Escolar destaquen les accions enfocades a treballar una Prevenció Universal per a tota la població escolar promovent activitats, en coordinació amb els IES del municipi, enfocades a prevenir l’ús de les drogues o el desenvolupament de qualsevol tipus de conducta addictiva.

En l’Àmbit Familiar s’atendrà a totes les demandes que en matèria de drogodependències o altres conductes addictives es generen entre la població oferint informació, orientació i suport a tota la població.

En l’Àmbit Comunitari ses programen accions informatives i concienciadores per a la població en general en esdeveniments específics on es generen factors de consum de risc, especialment d’alcohol, com les ‘Festes de Moros i Cristians’, concerts i un altre tipus d’esdeveniments relacionats amb l’oci.

El PMD del Campello 2017-2020 suposa per al Campello l’oportunitat de desenvolupar una etapa on s’enaltisca la importància de realitzar esforços de cara a la promoció d’hàbits saludables allunyats del consum de drogues o del desenvolupament de conductes addictives, com a accions que han de millorar la Qualitat de Vida i el benestar comunitari de tots els veïns.

Comparteix

Icona de pantalla completa