L'Ajuntament de Riba-roja presenta una web accessible a tots els usuaris


L'eina Inclusite® disposa d'una interfície intel·ligent que parla i escolta

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha incorporat a la seua pàgina web una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilidad web a tots els usuaris d'Internet, independentment de la seua edat o capacitats.

Es tracta del servei inclusite®, una eina que, gràcies a la seua interfície intel·ligent que parla i escolta, és capaç d'adaptar-se a les necessitats i capacitats específiques de cada usuari, permetent diferents modalitats de navegació web.

Només a Espanya hi ha més d'un milió de persones que té totalment impedit l'accés als continguts i serveis d'Internet. Si sumem les que tenen dificultats més o menys greus per les seues limitacions físiques o a causa de la seua edat, la xifra arriba fins els 16 milions, aproximadament el 35% de la població.
 

Aquest sistema està indicat per a persones amb discapacitat visual, persones amb limitacions per diverses causes (edat, cognitives, malaltia…). Així mateix, permet l'usuari navegar per la Web amb un nombre reduït de tecles. Està indicat per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors. Segons les seues característiques, permet navegar parlant-li a la Web, la navegació es realitza mitjançant bufades o emetent sons i disposa de lectors de pantalla.

L'Ajuntament no ha necessitat realitzar cap modificació del disseny de la web per adaptar aquesta eina, a més pel que fa a l'usuari, és sense cost algun, no necessita de programari o maquinària addicional i està sempre disponible, en ser una solució 100% web es pot accedir a ella des de qualsevol ordinador i en qualsevol lloc.

‘A través d'aquesta nova eina afavorim la inclusió d'un major nombre de persones a la societat de la informació, especialment a aquells col·lectius que tenen dificultats visuals o psicomotrius’, assegura el regidor de Noves Tecnologies, José Luis López.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat