Flamenc, música i vi es fonen en 'Lakata' a Riba-roja

Deixebla d'Antonio Gades, la coreògrafa Eva Moreno fusiona el ball flamenc, la música en directoy el vi en el seu últim muntatge Lakata, que el seu estrenoacogerá el pròxim 23 de febrer l'Auditori de Riba-roja de Túria.

La nova proposta de la companyia ExtremusDanza, subvencionada per Culturarts,és un espectacle innovador i experimental que conjumina el ball flamenc, la música i la degustació del vi per a oferir a l'espectador una experiència sensorial que va més enllà de la pura representació. Un maridatge artístic que cerca crear aliances i relacions entre els sentits estimulats pel vi i els activats per la dansa i la música.

L'espectacle s'articula entorn de 3 ballarins i 3 músics en un espai escènic compartit amb el públic al que se li ofereix un tast de va venir –denominació d'origen d'Utiel Requena, que patrocina l'estrena d'aquest muntatge aportant el vi i les copes– motor que donarà vida i energia a aquest inèdit i insòlit muntatge.
 

Recuperar el sentit hedonista de la dansa

Lakata proposa a l'espectador un viatge a través dels sentits, una exploració de les sensacions per a prendre consciència de les emocions produïdes per la conjunció de les aromes, els colors i el ritme. Una proposta escènica que, com explica Eva Moreno, involucra els sentits de la vista, l'oïda, el gust i de l'olfacte “perquè pensem que la interrelació d'aquests, el seu gaudi conjunt, pot ajudar a entendre i gaudir la dansa, a recuperar el sentit hedonista del que fem i de la pertinença a un grup, a una comunitat diversa però propera en sentirs i pesars”

Col·laboradora d'Antonio Gades durant més d'una dècada i establida des de fa anys a València, la madrilenya Eva Moreno, coreògrafa, ballarina, directora d'escena i dramaturga, utilitza de forma avantguardista el llenguatge de la Dansa Espanyola i el Flamenc per a explicar històries de cada dia. El seu treball com a coreògrafa no s'entén sense el seu compromís social. Entre les seues propostes escèniques destaca Paret amb Paret, en la qual va abordar la violència masclista; el projecte d'inclusió social 'A Quelar!', que va utilitzar el ball flamenc com a element d'integració amb els joves de la comunitat gitana; o Princeses o menjar-se la vida,  en la qual ahondabaenlos trastorns alimentaris de la bulímia i anorèxia. En aquesta ocasió, amb Lakata, espectacle flamenc per a espais no convencionals, la companyia investiga un nou format d'intimeu amb l'espectador, perquè el Flamenc va nàixer per a distàncies curtes.

-Estrena Lakata:

Dia: Dijous 23 de febrer

Lloc:Auditori Municipal de  Riba-roja de Túria  del Túria.

Hora:20:00h

Preu: 6€


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat