Riba-roja investigarà el contracte de la neteja viària

RIBA-ROJA INVESTIGA EL CONTRACTE DE LA NETEJA VIÀRIA PER ESBRINAR LA DESTINACIÓ DE 113.000 EUROS DE LES CAMPANYES DE CONSCIENCIACIÓ SOCIAL

El ple municipal crearà una comissió de recerca dilluns que ve

L'Ajuntament de Riba-roja investigarà el contracte de la neteja viària per esbrinar la destinació dels 113.000 euros que l'empresa concessionària havia d'haver invertit en els últims anys en matèria de campanyes de conscienciació ciutadana i que a dia d'avui no s'han dut a terme. Per a això, el consistori ha convocat un ple extraordinari per les 20:30 hores del proper dilluns, 20 de febrer, amb un ordre del dia en el qual es constituirà una comissió de recerca a aquest efecte.

La citada comissió es constitueix després de l'aprovació en ple d'una comissió que estudia una possible municipalización del servei públic i després de l'aprovació en ple de la pròrroga del contracte entre ambdues parts a instàncies d'un informe tècnic municipal en el qual s'instava a seguir aquest procediment ja que l'anterior govern del PP no va efectuar la denúncia del conveni per rescindir o prorrogar la relació bilateral.

El contracte mercantil subscrit per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i l'empresa concessionària estipula una sèrie d'inversions que l'adjudicatària ha de realitzar en matèria de campanyes de conscienciació ciutadana, xifrada en el 3% del cost del servei i que suposen al voltant de 9.400 euros anuals. No obstant això, no s'han executat i la suma total aconsegueix els 113.000 euros que el govern local vol descobrir en què s'han gastat. En canvi, sí es van destinar 35.814 euros en despeses corrents de l'Ajuntament, entre ells 5.000 euros abans de les eleccions de maig de 2007.

La decisió de crear la comissió investigadora es pren després dels últims interrogants que es ciernen sobre un servei públic i les possibles obligacions econòmiques que es derivarien per la liquidació del contracte, especialment perquè la mercantil exigeix 154.000 euros en amortització de maquinària i actualització de l'índex de preus al consum (IPC). Pel seu parrte, l'equip de govern ha reclamat les campanyes de conscienciació que en el citat període no s'han executat.

La convocatòria del ple justifica la creació de la comissió en virtut del debat que es va produir en el ple de la pròrroga "per part de Riba-roja Pot en el qual es va qüestionar la destinació de les aportacions de l'empresa amb càrrec a les campanyes de conscienciació efectuades per l'anterior govern del Partit Popular". A més, el PP va presentar en el citat ple una moció per aclarir tals extrems, per això "en atenció a les peticions de tots dos grups i amb la finalitat de procedir a efectuar una correcta liquidació del contracte sembla convenient la constitució d'una comissió informativa de caràcter especial de recerca que procedisca a l'estudi i esclariment de tota l'execució del contracte", especifica el text de la convocatòria.

La comissió investigadora estarà formada pels representants de tots els partits polítics, tindrà un caràcter merament polític i informatiu que, de cap manera, substituirà a qualsevol procediment judicial que pogués existir. La comissió s'extingirà automàticament una vegada que hagen dictaminat o informat sobre l'assumpte que constitueix el seu objecte de creació. Els dictàmens de la comissió tindran caràcter preceptiu i no vinculant.

Al costat de la comissió de recerca sobre la neteja viària es crearà una altra, en la mateixa sessió plenària, per estudiar els fets que es van produir al matí del 31 de gener passat en l'edifici consistorial en relació a l'enregistrament il·legal que va realitzar el portaveu de Riba-roja Pot, Rubén Ferrer, d'una conversa telefònica entre els edils de Ciutadans i el regidor d'Esquerra Unida, Rafael Gómez, amb l'objectiu de desacreditar políticament a aquesta última formació política.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat