Propietaris dels terrenys del camp de futbol


UN VEÍ DE RIBA-ROJA RECLAMA 1'3 MILIONS D'EUROS A l'AJUNTAMENT PER UN TERRENY OCUPAT EN 1998 PER CONSTRUIR EL CAMP DE FUTBOL

Els propietaris no han rebut ni diners ni permuta de sòl

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebutjat la petició d'un veí de rebre 1'3 milions d'euros per l'ocupació d'una parcel·la de la seua propietat que el consistori va ocupar l'any 1998 per construir el camp de futbol. El màxim òrgan de representació popular es nega a atendre la sol·licitud en considerar que els terrenys són propietat de més titulars i la reclamació manca de l'empara de la resta.

Els fets que van originar la reclamació es remunten a l'any 1998, sota govern del PP, quan el consistori va arribar a un acord amb els propietaris dels terrenys sobre els quals avui s'assenta el camp de futbol per a construir les instal·lacions esportives a canvi de rebre el seu valor en terrenys del futur programa d'actuació integrada (PAI) del Calvari o una compensació en diners, és a dir, una de les dues opcions ofertes.

No obstant això, gairebé dues dècades després els 8 propietaris dels terrenys ni han rebut els terrenys promesos -el PAI del Calvari no es va arribar a executar- ni tampoc han rebut una compensació econòmica en metàl·lic. A més, els amos dels terrenys ja no poden sol·licitar l'expropiació forçosa que els empara la legislació urbanística actual ja que han transcorregut més de dos anys des de la seua ocupació.

Per això, els terrenys sobre els quals s'assenta el camp de futbol no són encara plenament municipals ja que l'Ajuntament de Riba-roja no els ha escripturat perquè ni ha abonat el seu preu total ni ho ha compensat amb l'intercanvi de terrenys a una altra zona del terme. A més, els dos dipòsits d'aigua potable del Calvari es van construir sobre terrens propietat del la comunitat de regantes i fa pocs mesos l'Ajuntament es va veure obligat a indemnitzar-los amb un total de 60.000 euros per la seua ocupació efectiva.
 

Entre les conclusions del ple destaquen que la llei d'expropiació forçosa ordena tramitar un únic expedient expropiador quan el bé expropiat pertany en comunitat a diverses persones i, per tant, en els supòsits de diversos propietaris "només és possible l'expropiació amb l'aquiescència de la totalitat dels copropietaris". No obstant això, una sol·licitud posterior del propietari instava a fixar el preu just sobre la meitat de la parcel·la, a pesar que la llei no contempla aquest tipus de situacions.

El ple municipal reconeix el dret dels propietaris dels terrenys del camp de futbol de Riba-roja de Túria a rebre una compensació per l'ocupació efectiva dels mateixos que es va realitzar al seu moment. Per a això, l'equip de govern té previst mantenir, pròximament, una entrevista amb la totalitat dels amos per arribar a un acord entre ambdues parts que permeta compensar l'ocupació dels terrenys ocorreguda fa gairebé dues dècades, igual que el passat any es va dur a terme amb els amos del Calvari per instal·lar els dos dipòsits d'aigua potable.

Els conflictes entre l'Ajuntament de Riba-roja i els propietaris de terrenys han estat nombrosos al llarg de la present legislatura per l'enfrontament entre ambdues parts l'origen de les quals entronca amb legislatures anteriors. Una d'ells és el pagament de 879.340 euros a uns propietaris de terrenys per una expropiació per construir un parc en Montealcedo o els 60.000 dels dipòsits del Calvari.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha expressat la seua "estupefacció" per la gestió realitzada en el procés de construcció del camp de futbol "per culpa de la mala praxi del Partit Popular que va executar un projecte sense ser el propietari dels terrenys, alguna cosa sorprenent i insòlit en qualsevol àmbit de la vida i, especialment, perquè els amos de les parcel·les a dia d'avui, gairebé dues dècades després, no tenen ni els diners ni terrenys en un altre emplaçament".

"Els governs de Tarassona dels quals formava part també l'actual portaveu María José Ruiz -ha continuat l'alcalde- han estat catastròfics per a l'esdevenir urbanístic i l'ordenació territorial del nostre municipi".

Raga ha afegit que el futur judicial de Riba-roja podria aconsegueix els 36 milions d'euros a mitjà i llarg per a les arques municipals si prosperen els 15 litigis judicials que afecten l'aAuntament, principalment, per qüestions urbanístiques, entre ells, expropiacions per valor de gairebé 7 milions d'euros, indemnitzacions per altres 7 milions i, finalment, els 22 milions per l'anul·lació del PAI de Porxinos.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat