Aprovada la creació de les dues comissions de recerca

RIBA-ROJA APROVA LA CREACIÓ D'UNA COMISSIÓ SOBRE ESCOLTES IL·LEGALS I UNA ALTRA SOBRE EL CONTRACTE DE NETEJA VIÀRIA

El ple municipal confirma per unanimitat la proposta del govern local

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat aquest matí per unanimitat de tots els grups polítics la creació de les dues comissions de recerca previstes en l'ordre del dia d'avui dilluns. Una d'elles tracta sobre les escoltes il·legals telefòniques realitzades a l'edifici consistorial per part d'una formació política i l'altra analitzarà l'actual contracte de la neteja viària que es va formalitzar l'any 2003.

L'ordre del dia de la sessió plenària ha donat llum verda a ambdues qüestions amb el vot a favor de tots els grups amb l'objectiu d'esclarir tots els detalls concernents als dos assumptes d'àmbit municipal. Les dues comissions de recerca estaran presidides per l'alcalde al costat dels representants de tots els partits polítics municipals en forma proporcional que seran designats en el termini màxim de deu dies.

Les comissions de recerca tindran accés a tota la informació i documentació que es requerisca per part de la mateixa i que obre en poder de l'Ajuntament de Riba-roja en relació a ambdues qüestions. La comissió podrà requerir, a instàncies de qualsevol dels seus membres, la presència en les seues sessions de treball de totes les persones que puguen aportar informació sobre la recerca en curs.

L'acord plenari d'avui i confirmat per tots els grups municipals especifica que en cap cas "no es vetarà cap compareixença que des de qualsevol grup polític es puga sol·licitar" i, a més, fixa el calendari de sessions de treball de la comissió, amb un mínim d'una sessió quinzenal amb el propòsit principal d'esbrinar tots els detalls d'ambdues qüestions.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- ha agraït que tots els grups polítics hagen recolzat la proposta de l'executiu local de crear ambdues comissions "en dues qüestions que han provocat un enorme escàndol i malestar en l'opinió pública local de Riba-roja en particular i en la política valenciana en general".
 

El govern municipal ha afegit que les escoltes telefòniques "han suposat una vulneració d'un dret fonamental com la privadesa de les converses amb l'objectiu d'exposar-la en pública en determinats fòrums públics" i, d'altra banda, ha subratllat que en el cas de la contracta de la neteja viària "és necessari que els ciutadans de Riba-roja sàpiguen la destinació final dels 113.000 euros que s'havien d'haver invertit en les campanyes de conscienciació ciutadana".

En el cas de les escoltes telefòniques s'investiga els fets esdevinguts el passat 31 de gener a l'edifici consistorial sobre l'enregistrament il·legal que va realitzar el portaveu de Riba-roja Pot, Rubén Ferrer, d'una conversa telefònica entre els edils de Ciutadans i el regidor d'Esquerra Unida, Rafael Gómez, amb l'objectiu de desacreditar políticament a aquesta última formació política.

Sobre l'actual contracte de la neteja viària, la comissió de recerca estudiarà la destinació dels 113.000 euros que l'empresa concessionària hauria d'haver invertit en els últims anys -segons consta en una de les clàusules del contracte signat entre ambdues parts en 2003- en matèria de campanyes de conscienciació ciutadana i que a dia d'avui no s'han dut a terme.


Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat