Riba-roja torna a reclamar l'arribada del metro al centre urbà


Riba-roja torna a reclamar l'arribada del metro al centre urbà en el 30 aniversari de FGV

Robert Raga sol·licita entrar dins de Bo Únic i reforç de freqüència en hores punta

Del vell trenet a un modern, accessible i segur sistema de metro. Han passat ja 30 anys, des que FGV va començar a gestionar l'explotació dels serveis ferroviaris a Alacant i València. I avui han volgut commemorar-ho amb una exposició a l'antiga estació del Pont de Fusta, precedida per un antic trenet verd amb seients de fusta a la mateixa esplanada.

En l'acte al qual ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, l'alcalde de València, Joan Ribo i la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, ha estat present l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga qui ha aprofitat per reclamar dues importants qüestions de mobilitat sostenible per al nostre municipi; que el metro arribe al centre urbà i la possibilitat d'entrar dins del Bono Transbord AB, en el qual Riba-roja va quedar fora al costat de la resta de municipis de la comarca Camp de Túria.

Els usuaris d'aquesta nova tarifa integrada poden anar des de 40 municipis de l'Horta fins a València, amb un transbord gratuït entre Metrovalencia, els autobusos de l'EMT o les línies de MetroBus de la Generalitat sense necessitat de tenir diversos títols o adquirir diferents bitllets.

Riba-roja disposa de la segona parada de Metrovalencia amb més usuaris de tota la comarca en 2016, ‘gràcies a l'esforç que des de l'Ajuntament estem realitzant amb la connectivitat que es proporciona a través del servei d'autobús gratuït, Connecta Metro, amb urbanitzacions i centre urbà. A més som l'únic municipi de la Línia 9 que estem inclosos en la Tarifa C’, assegura l'alcalde, Robert Raga

Durant l'acte, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, han reclamat finançament per part del Govern central als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per 2017 per al transport metropolità a la ciutat, un fet pel qual "ja no hi ha excuses" després de la constitució de l'Autoritat Metropolitana del Transport, al mateix temps que han reivindicat l'engegada de la T2.

Els representants polítics han fet esment a l'accident en la Línia 1 de Metrovalencia el 3 de juliol de 2006 , en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, pel qual el cap del Consell ha tornat a demanar "perdó" en nom de l'Administració autonòmica.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat