La recollida de roba de Riba-roja redueix les emissions de CO2

La implantació de contenidors de roba usada en el terme municipal de Riba-roja de Túria, tant en el casc urbà com en les urbanitzacions, ha permès arreplegar un total de 74.363 quilos en l'últim any, segons les dades facilitades per les dues empreses encarregades de la recollida gràcies al conveni bilateral subscrit amb l'ajuntament  ambdues mercantils privades.
                                        
Les dades suposen un important estalvi en emissió de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera gràcies a les pràctiques que se segueixen en el procés de recollida, selecció i reutilització de les peces destinades a la posterior venda en les tendes disposades a aquest efecte amb l'objectiu de minimitzar els efectes del canvi climàtic. En el cas de Riba-roja de Túria, la recollida de la roba usada permet reduir l'impacte en prop de 19.520 tones d'emissions nocives sobre el medi ambient.     

Les xifres de la roba arreplegada l'any 2016 detallen que en una de les empreses es van dipositar un total de 45.330 quilos de tèxtil en els vuit contenidors instal·lats en les principals zones del casc urbà i en els dos habilitats en les urbanitzacions de la Reva, Santa Mónica. La mitjana de roba arreplegada en cadascun dels contenidors aconsegueix els 4.500 quilos anuals.  

L'altra empresa ha oferit unes dades importants relatives a la gestió dels quinze contenidors de dipòsit de roba amb un total de 29.033 quilos arreplegats al llarg de l'any 2016. En tretze d'ells es van recol·lectar 26.000 quilos en els dipòsits habilitats en el casc urbà mentre que en els restants 3.000 es van arreplegar en els instal·lats en les urbanitzacions de Entrenaranjos i Montealcedo. Els beneficis que generen el reciclatge dels 74.363 quilos de roba queda reflectit en els efectes sobre el medi ambient ja que equival a l'emissió que generen 9.311 cotxes a l'any.
    
El compromís de l'Ajuntament de Riba-roja s'ha substanciat al llarg dels quasi dos anys de gestió en la compra de tres vehicles per als agents de la policia local i en les bicicletes adquirides amb destinació a la unitat de Medi ambient que recorre les àmplies zones naturals del terme municipal, en una demostració per reduir l'emissió d'elements contaminants.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquestes xifres "demostren clarament l'aposta que aquest equip de govern ha emprès al llarg d'aquesta legislatura en matèria de medi ambient, en aquest cas la reutilització de roba permet estalviar l'emissió de diòxid de carboni en nivells notables, genera llocs de treball gràcies als convenis rubricats amb les empreses que es dediquen a la recollida i, finalment, conscienciem a l'opinió pública sobre la necessitat de fomentar conductes i pràctiques raonables per a cuidar del nostre entorn".

Raga ha finalitzat que en aquesta legislatura "hem engegat el programa EcoRiba per a la creació de riquesa, ocupació i dinamització econòmica i social a través del medi ambient, ens hem unit al Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia parar reduir les emissions de CO2 en un 40% fins a l'any 2030 i, finalment, ens hem integrat en el Consell de Govern de la Xarxa Espanyola de Ciutats per al Clima que ens permet posar en valor la nostra acció de govern en contacte amb altres ciutats d'Espanya".


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat