Riba-roja obre un nou procés de pressupostos participatius

La regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha obert un nou procés de participació ciutadana perquè els veïns i veïnes de Riba-roja proposin i decideixin sobre la destinació de part dels recursos municipals. En concret, l'Ajuntament destinarà en 2017 prop de 200.000€ dels comptes municipals per als Pressupostos Participatius, un 25% més que en 2016.

El repartiment dels pressupostos atendrà a criteris poblacionals, repartits entre 8 urbanitzacions (Reva, els Pous, València la Vella, Masia de Traver, Santa Mónica i Molinet, Montealcedo i Entrenaranjos,  Santa Rosa i Clot de Navarrete i Llobatera i Disseminats)  i quatre barris del casc urbà. Cadascun rebrà 13.000€ per a inversions en mobiliari urbà, asfaltat, voreres, enllumenat o aquelles necessitats que siguin detectades pels veïns de cada zona.

"Aquesta eina té com a principal objectiu la participació directa amb la ciutadania, prioritzant aquelles inversions i necessitats que més preocupen als veïns als seus barris", puntualitza Rafa Gómez, regidor de Participació Ciutadana, qui destaca la importància que té aquest tipus de processos democràtics a l'hora d'implicar als col·lectius ciutadans en la presa de decisions i que es veurà reflectit pròximament en els diferents Consells de Participació Ciutadana.

L'Ajuntament proporcionarà un formulari per a totes aquelles persones que vulguin participar en el procés  de pressupostos participatius i que compleixin els requisits; ser majors de 16 anys i empadronats en Riba-roja. Els punts de recollida d'idees i suggeriments seran; Registre d'entrada de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria  o el Centre d'Informació Juvenil, de forma presencial o a través de la APP Riba-roja Info / Notícies o la Web Municipal ribarroja.es / Pressupostos participatius, via telemàtica.

“Vam ser pioners amb aquest sistema i actualment ho han implantat ciutats com València a través de les Juntes de Districte”, matisa l'edil.

Una vegada finalitzat el procés de recollida de propostes, una comissió tècnica avaluarà aquells suggeriments que no siguin de competència municipal o que excedeixin dels 13.000€.  La resta de propostes passaran a votació durant el mes d'abril pels veïns.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat