L'Associació Aridif de Riba-roja de Túria presenta el seu projecte social


L'Associació Aridif de Riba-roja de Túria presenta el seu projecte social per la diversitat funcional

El Centre Social de Riba-roja de Túria va acollir l'acte de presentació d'Aridif, l'Associació per a la Rehabilitació i inserció de la Diversitat Funcional a Riba-roja que va néixer fa escassos mesos i que compta amb més de 80 socis a dia d'avui.

Vicente García, president d'Aridif es va presentar davant els assistents, regidors, alcalde, socis i veïns del municipi, i va destacar l'engegada de l'associació amb l'objectiu de solucionar els problemes per a les persones amb discapacitat que existeixen en la societat. “Volem contribuir a una millor vida i estem orgullosos de tenir l'oportunitat de treballar en el Pla d'Accessibilitat del municipi”. Ser soci d'Aridif té un cost anual de 15€, i Vicente va animar a tots els ciutadans a contribuir per recolzar la causa, ja que “la discapacitat et tria, mai saps quan et tocarà”, va puntuar.

Per la seua banda, el regidor de Benestar Social, Rafa Gómez va assenyalar la importància de la igualtat en les persones amb diversitat funcional, i va ressaltar diferents punts que afecten de forma positiva a aquest col·lectiu. En primer lloc, va reivindicar l'accés d'ocupació per a persones amb diversitat funcional, a través dels enclavaments i els CEES però amb les mateixes condicions que la resta de persones. També va parlar sobre el Pla d'Accessibilitat Local que estan treballant conjuntament les regidories d'Urbanisme, Comerç i Benestar Social al costat d'Aridif.
 

Des de la regidoria de Benestar Social s'està treballant en futurs programes d'inclusió com DiverArt, que recull les arts escèniques amb el suport del Conservatori, programes en joventut per a campaments inclusius, i el programa d'oci Riba-Actua que totes les vesprades treballa un equip psicopedagògic que recolza a les famílies amb persones en discapacitat.

Gómez també va destacar que molt aviat es realitzaria una xerrada dels pisos tutelats per a aquelles persones amb discapacitat intel·lectual, i finalment, va assenyalar que Aridif disposaria de l'espai de l'antiga llar dels jubilats amb “la possibilitat de treballar amb gimnàs i atencions personalitzades”.

Finalment, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va felicitar l'Associació per la iniciativa i va destacar el treball que s'està duent a terme tant en el casc urbà com a les urbanitzacions perquè Riba-roja siga més accessible. Una de les novetats que Raga va assenyalar va ser la contractació des de Consellería de cinc professionals en Serveis Socials que s'encarregaran de dur a terme les polítiques socials. A més, va felicitar l'equip de treballadors del Centre Ocupacional i als familiars i professionals de Riba-Actua, “hem triplicat la població i el nostre compromís és ajudar a les persones amb diversitat funcional perquè estiguen aquí”, va apuntar Raga.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat