Riba-roja de Túria prioritzarà la compra de vehicles elèctrics i híbrids


RIBA-ROJA PRIORITZARÀ LA COMPRA DE COTXES HÍBRIDS I ELÈCTRICS PER REDUIR UN 30% LES EMISSIONS DE CO2

El govern local descarta l'adquisició de vehicles de gasolina i diésel

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria prioritzarà la compra de vehicles elèctrics i híbrids per als diferents departaments municipals en detriment dels tradicionals basats en la gasolina i el diésel com un dels compromisos públics adquirits en la Jornada d'Economia Circular que, organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), té lloc ahir i avui a Sevilla.

Els vehicles elèctrics incorporats per l'Ajuntament per a diferents àrees municipals suposen un estalvi econòmic notable en matèria de combustible, al marge de la indubtable reducció en contaminació acústica a l'interior del casc urbà. A més, el cost per cada 100 quilòmetres de circulació és d'un 75% respecte d'un de gasolina o diésel.

Sota el prisma de reduir les emissions de CO2 en un 20% fins a l'any 2020, el consistori ha apostat per implantar els preceptes continguts en el pla municipal Ressò-Riba que, aprovat a principis d'aquesta legislatura, té com a principal objectiu fomentar la necessitat d'aplicar el reciclatge en totes les fases estudiantils, la cura de tot el patrimoni ambiental i, finalment, l'eficiència energètica sobretot el teixit productiu.

Un dels eixos fonamentals de les jornades sobre Economia Circular, que reuneix a les localitats signatàries del Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia del que Riba-roja forma part, es basa a aplicar el reciclatge en totes les fases del sistema productiu, des de la producció, la distribució i la posterior eliminació dels residus generats, pels quals és necessària la introducció de la sostenibilitat com a element principal.
 

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria també s'ha compromès en el mateix escenari a reduir en un altre 30% la contaminació del sistema lumínic implantat en el terme municipal com un dels objectiu per contribuir a la disminució del CO2 ja que el sistema actual implantat durant els successius governs del Partit Popular produeixen una emissió excessiva per al medi ambient que a partir d'ara es reduirà fins a situar-la en paràmetres sostenibles.

L'Ajuntament de Riba-roja ha aprofitat la cita per presentar alguns dels projectes que s'engegaran els propers mesos com la reutilització de les aigües residuals del terme, especialment per a un ús de tipus industrial -els polígons actuals aglutinen prop de 800 empreses-, l'agricultura i, finalment, en l'aplicació d'un sistema innovador contra incendis en els paratges de Vallesa-Mandor i el parc natural del Túria, en les proximitats del riu i a les urbanitzacions adjacents.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha avançat que l'aposta per una agricultura sostenible serà un de les polítiques que l'Ajuntament reforçarà amb major èmfasi en aquesta legislatura per millorar el consum saludable dels ciutadans, amb una agricultura de proximitat i amb sistemes de producció respectuosos amb el medi ambient com un dels eixos fonamentals.
 

L'alcalde ha estat acompanyat en aquestes jornades de l'edil de Medi ambient, José Ángel Hernández, qui ha recordat que recentment s'han fet públiques les xifres de roba reciclada en Riba-roja en una total de 74.363 quilos al llarg de l'any 2016 i que signifiquen una reducció important de diòxid de carboni en l'atmosfera com a conseqüència de les polítiques de reutilització afavorides pel consistori. També han assistit a aquestes jornades els tècnics municipals del programa Ressò-Riba.

Robert Raga ha destacat la presència de Riba-roja "com l'únic Ajuntament valencià al costat de Benicàssim participant en aquestes jornades de Sevilla i que serveixen com a demostració de la labor tan important que estem duent a terme des de l'equip de govern en la defensa i protecció de l'enorme cabal ambiental que posseïm i que és un motor econòmic de gran magnitud que fins ara ha estat oblidat i que, per això, és necessari posar-ho en valor i servir-nos del mateix per al benestar econòmic i social".


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat