Villena aposta pel llenguatge inclusiu

L'equip de govern verd ha eixit en defensa de les Festes de Moros i Cristians i ha oferit la seua col·laboració a la Junta Central de Festes per a la utilització d'un llenguatge més inclusiu, “creiem fermament que el llenguatge condiciona el nostre pensament”, ha subratllat l'edil d'Igualtat.
 
La regidora d'Igualtat, Cate Hernández, ha fet referència a la polèmica suscitada en les últimes setmanes sobre l'aplicació de llenguatge inclusiu en terminologia festera. “Si cada vegada utilitzem més un llenguatge inclusiu, estarem construint una societat més igualitària”, ha expressat Hernández.
 
Ha parlat d'algunes declaracions abocades per edils de l'oposició per a recordar que el 29 de maig de 2008 es va aprovar una moció conjunta en Ple perquè: “la utilització de la nostra llengua s'adecue als canvis que demanda la societat actual, un dels aspectes que hem de tenir en compte és l'ús no discriminatori del llenguatge per raó de sexe, de manera que homes i dones es troben representats de manera igualitària”.
 
“Aquesta moció ens comprometia a utilitzar un llenguatge inclusiu a nivell municipal i estaria bé que tots els grups polítics ajudaren a complir-la”, ha assenyalat la regidora qui ha aprofitat que és un dret recollit en la Constitució i que no té res a veure amb el canvi d'actes o tradicions, si no en la forma de citar-los. “No tracten aquest tema d'una forma demagògica perquè ridiculitzen el debat i fan que perda el seu vertader sentit”.
 
 
L'edil d'Igualtat ha informat que el Programa d'Actes proposat per la Junta Central de Festes va ser aprovat el dilluns i ha oferit l'ajuda de l'Ajuntament per a la utilització d'un llenguatge més inclusiu de cara a les Festes del pròxim any.
 
Hernández ha recordat que igual que el Panteó de Ciutadans Il·lustres va passar a denominar-se Panteó de Persones Il·lustres, l'homenatge que es fa el dia 5 guanyaria amb un llenguatge més inclusiu que passara a denominar-lo "Acte Homenatge a les persones festeres mortes". D'aquesta manera es van canviar per termes inclusius com: l'Equador Fester, Concert Fester o Música Festera, entre moltes altres. Aquesta labor per part de la Junta Central de Festes ha sigut lloada públicament i s'anima a continuar amb variacions del llenguatge que ajuden a conformar una societat més igualitària entre homes i dones. 
 
Des del respecte i la llibertat de cadascú es recomana a les associacions i empreses de Villena, a la Junta Central de Festes, a la Junta de la Verge, als mitjans de comunicació i a la societat en el seu conjunt que s'esforcen com ens comprometem a fer-ho des de l'Ajuntament per utilitzar un llenguatge inclusiu. La societat només canviarà si la fem canviar i tenim ple convenciment que si, sempre que puguem, totes les persones utilitzem un llenguatge més inclusiu, estarem contribuint a poc a poc a construir una societat més igualitària, justa, equilibrada i solidària, i amb açò, a  eradicar la violència contra les dones.
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat