Diari La Veu del País Valencià
Les migracions de villenenses a l’estranger centren el protagonisme del Dia del Migrant
El 18 de desembre es commemora el Dia Internacional del Migrant i des de la regidoria de Migracions de Villena s’han organitzat un taller de cuina intercultural i una xarrada amb villenenses que van haver d’abandonar el nostre país a la recerca d’un millor futur.

Diumenge que ve, 18 de desembre, es commemora el Dia Internacional del Migrant en honor a totes aquelles persones que, per diferents motius, van canviar i canvien el seu país natal a la recerca d’una millor qualitat de vida i esperança. “Les migracions socials existeixen des dels inicis de la humanitat”, ha assenyalat la regidora de Migracions, Mercès Menor.

Enguany, des de l’Ajuntament de Villena, es commemora aquest dia amb una Taula Redona a càrrec de persones de Villena que van emigrar a l’exterior i expliquen les seues experiències. “Es desmitificaran alguns programes com a Espanyols pel Món en els quals solament apareix luxe i èxit”, ha indicat l’edil.

Aquesta Taula Redona tindrà lloc demà dijous 15 de desembre a les 20 hores en el Centre de Majors de la Plaça Major. El seu títol serà “Experiències de Villeneros i Villeneras com a migrants” i en ella participen: Pedro Bordera, Andrea Ortega, Ana Soler, Patricia Tortosa i Leticia Bañón. “Emigrar del teu país és una decisió valenta que et trau de la teua zona de confort i pot anar bé o pot anar malament”, ha assenyalat Menor.

Des de la regidoria de Migracions es vol crear una xarxa de persones de Villena que actualment estan fora d’Espanya. Aquesta xarxa pot ajudar a altres persones de la ciutat que estiguen pensant a emigrar a conèixer la situació i requisits que cada país o zona geogràfica requereix.

Les persones o familiars de persones que estiguen vivint fóra i desitgen col·laborar en la confecció d’aquesta xarxa de persones en l’estranger han de deixar les seues dades personals en l’oficina de Amics en el Carreró El Chicho o a través del correu electrònic [email protected]

Una altra de les activitats pel Dia del Migrant és el Taller de Cuina Intercultural que aquesta edició se centrarà en els dolços típics de països com: el Marroc, Equador i Colòmbia, a més dels dolços típics villenenses. Aquest taller per a 15 persones comença avui en les cuines del Mercat Municipal.

Finalment i com és habitual les Biblioteques Públiques Municipals han organitzat durant tota aquesta setmana una exposició de llibres i pel·lícules multiculturals que podrà gaudir tota la ciutadania villenense.

Comparteix

Icona de pantalla completa