La veritat que no es veu en 'Mirades de realitat'

La Casa de la Cultura al costat de la Seu Universitària de la UA porten un nou cicle en el qual professionals contrastats acosten part de la realitat contemporània dels nostres dies com el conflicte de Síria, el terrorisme islàmic i el tràfic de blanques a partir d'aquest dijous dia 19.
 
Ja s'ha presentat “Mirades de realitat”, el nou cicle multidisciplinari d'activitats que la regidoria de Cultura i la Seu Universitària porten a Villena. En ell es van a mostrar, de primera mà, alguns dels problemes que pateix l'actual societat contemporània com són el tràfic de blanques, la delinqüència en barris suburbiales, el terrorisme islàmic o el conflicte de Síria.
 
Tal com expliquen els seus organitzadors, “aquest cicle pretén, mitjançant el testimoniatge directe o la projecció de documents que ho certifiquin, portar a la llum i mostrar la gènesi d'aquests problemes”. El Director de la Casa de Cultura indica que “aquest cicle sorgeix per la necessitat d'espais per a la reflexió on explicar a la gent els problemes de la societat contemporània”.
 
Mirades de Realitat és un cicle complementari al Cicle del Record on en lloc d'analitzar la història de la nostra societat s'analitza la seva actualitat. En aquest cicle es donarà a entendre que les notícies i l'actualitat a nivell global està influenciada, en gran manera, pels interessos dels mitjans de comunicació.
 
 
Serà aquesta mateixa setmana quan arrenqui el cicle amb “Noies Noves 24 hores” un documental escrit i dirigit per la coneguda periodista Mabel Lozano. En ell es mostra la realitat de milers de dones i nenes que cada any són víctimes de les màfies que es dediquen a la tracta de dones per a la prostitució. El documental es projectarà el dijous 19 de gener a les 20 hores a la Casa de Cultura amb entrada lliure. Després de la projecció del documental hi haurà un col·loqui en el qual participarà la seva directora i guionista, Mabel Lozano.
 
El cicle continuarà el 8 de febrer amb “La Maledicció d'AlQaeda”, una conferència a càrrec de la periodista Mayte Carrasco. Aquesta periodista, escriptora i corresponsal de guerra ha treballat amb mitjans com EFE, Telecinco, El Mundo, El País o La Nació (Argentina). És experta en temes del món àrab els quals ha pogut viure des de dins i pels quals ha estat amenaçada de mort públicament.
 
Per al mes de març s'ha organitzat una conferència sobre el conflicte Sirià a càrrec del reconegut Professor d'Estudis Àrabs i Islàmics i tertuliano en Cadena SER, Ignacio Álvarez-Ossorio. El professor tractarà d'aclarir a la ciutadania l'origen i desenvolupament d'aquest conflicte armat del qual els mitjans de comunicació de masses informen, en moltes ocasions, de forma esbiaixada.
 
Aquesta primera edició de Mirades de Realitat es tancarà el 22 de març amb la famosa pel·lícula “Criant Rates”, rodada i produïda en alguns dels barris marginals més conflictius d'Alacant amb el veïnatge dels barris com a protagonistes autèntics de la trama. Aquesta pel·lícula dirigida per Carlos Salat ha rebut crítiques molt favorables com a nou exponent del cinema quinqui que durant els anys 80 va aconseguir les seves cotes més altes a Espanya.
 
Totes les activitats es desenvolupen a la Casa de Cultura amb entrada lliure i la seva hora d'inici és les 20 hores.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat