El nou equip de Protecció Civil de Villena compleix 6 mesos

El passat 8 d'agost es va instaurar el nou equip de Protecció Civil a Villena sota la direcció de Paula García com a regidora delegada i amb noves cares i objectius en una plantilla amb dos veterans com José Luis Hernández i Armando Gomis al capdavant.

La nova regidora de Protecció Civil va assumir les regnes de la seua regidoria amb l'objectiu de reactivar un grup de voluntariat que en els últims anys no havia rebut les atencions i reconeixement que mereixen. “Calia renovar la plantilla i formar a noves persones com a voluntàries d'aquest col·lectiu tan important”, ha destacat l'edil.

El primer que s'ha fet és començar a renovar la equipación de tots els voluntaris i voluntàries per a col·laborar en aquells preventius i emergències en els quals Protecció Civil té competències. Es va treballar el contacte i la coordinació d'accions amb la Direcció general d'Emergències i l'Institut Valencià de la Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). L'objectiu és facilitar el posicionament de Protecció Civil a Villena per a sumar mitjans i formació tant del voluntariat villenense com també des d'agrupacions veïnes.
 

El volum d'actuacions en aquests primers sis mesos ha sigut gran i nombrosos els treballs en els quals s'ha requerit l'assistència de Protecció Civil. A continuació s'ofereix un resum dels mateixos:

•    Generació d'un equip de 16 voluntaris i voluntàries.
•    Organització de grups de treball per a especialització en diferents matèries.
o    Cerca i rescat.
o    Comunicacions.
o    Vehicles.
o    Sanitari.
o    Logística.
o    Formació interna.
o    Formació externa.
•    Creació de l'equip Sierra amb 3 bicicletes.
•    Programació de programari online propi per a gestió interna.
•    Creació de pàgina web amb informació per al ciutadà (recomanacions, preemergencias…)
•    Creació de xarxes socials per a informació general, així com durant emergències, havent-se posat en pràctica setmanes arrere amb les pluges i les nevades.
o    http://www.facebook.com/procivilvillena
o    http://www.twitter.com/procivilvillena
o    http://www.instagram.com/procivilvillena
•    Programació anual de formació perquè voluntaris i voluntàries estiguen formant-se contínuament.
•    En procés de redacció del nou reglament de Protecció Civil.

Si parlàrem de nombres, en 6 mesos s'han realitzat un total de 45 serveis, emprant així una suma d'1.400 hores entre serveis preventius i emergències.

Des de Protecció Civil es continua treballant en la captació de voluntaris i voluntàries, en la seua formació, així com a generar equip per a aportar tota la seua experiència i generar eines que permeten a la ciutadania disposar d'una major informació en temps real de dades, alguna cosa necessari en la “era digital” que actualment vivim.

Des de la regidoria de Protecció Civil es convida a la ciutadania interessada en la formació i el voluntariat que es posen en contacte a través dels diferents perfils en xarxes socials o en el correu electrònic: procivil@villena.es ja que “Protecció Civil som tots”.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat