Noves zones verdes a Villena

L'edil de Medi ambient, José Tomás Molina, ha anunciat aquest matí l'inici de la plantació d'arbres on serà una nova zona verda al casc urbà en la zona del Grec.

Les obres per a la construcció del nou parc en el carrer Poetisa Elena Montiel van tenir el seu inici  divendres amb la plantació de l'arbrat de gran port. Es tracta de la primera fase de la construcció d'aquesta nova zona verda en la qual es van plantar 118 arbres de fulla caduca entre els quals es troben: plàtans, acàcies, rovinias, oms, til·lers o sóforas entre uns altres.

Tal com ha explicat el regidor responsable de Medi ambient, “aquest projecte es troba dins del programa d'inversions financerament sostenibles que el govern central permet als municipis sanejats econòmicament”.

Al costat de les obres de millora de clavegueram i pavimentació que ja s'han iniciat en diferents punts de la ciutat, l'objectiu de l'equip de govern verd és destinar part del superàvit del pressupost municipal en la construcció de diverses zones verdes en el casc urbà. En aquesta línia, s'ha començat la construcció d'una plaça pública amb arbrat en l'antic Mercaico Negre o en la Plaza Pascual Domenech, al costat de Sant Antón.

El nou parc a Villena estarà situat en el carrer Poetisa Elena Montiel, en la zona Nord de la ciutat a l'esquena del col·legi El Grec. Demà dimecres està previst que finalitze la plantació d'arbrat en la zona després de la qual cosa es procedirà a la realització de rases per a soterrar el sistema de reg i enllumenat públic de la zona.
 

La primera fase de construcció d'aquest nou parc inclou la instal·lació de dues fonts d'aigua, zona de jocs infantils, la plantació d'una tanca perimetral que afavoreix la pol·linització davant les vies del tren i la construcció d'una plataforma de formigó que puga ser utilitzada pel veïnat del barri o qualsevol associació per a diversos actes públics.

 
Recreació fotogràfica de l'àrea

Aquesta primera fase del projecte té un pressupost de 48.000 euros + IVA als quals caldria sumar al voltant de 10.000 euros pels 120 arbres adquirits. Des de la regidoria de Medi ambient es pretén incloure una partida en els pròxims pressupostos municipals que permeta completar aquest parc amb més mobiliari com ara fanals, fonts, etc… El termini d'execució de la primera fase del projecte és de tres mesos i estarà conclòs al mes d'abril.

D'altra banda, Molina ha comentat la millora aprovada per a dues dels parcs de la ciutat com són el de la Banda de Música i el de Martínez Olivencia. En tots dos costats es van a substituir els jocs infantils que es troben en mal estat per jocs infantils adaptats per a xiquets i xiquetes amb capacitats especials. “D'aquesta manera aquests xiquets i xiquetes podran gaudir dels jocs infantils del parc com qualsevol un altre menor”, ha indicat Molina.

Finalment s'informa des de la regidoria de Medi ambient que el diumenge va poder prosseguir la plantació d'arbres ajornada pel vent i la previsió de pluja en el carrer Pascual Marquina, al costat del col·legi Joaquín María López. Diumenge passat amb les persones voluntàries que es van acostar es van plantar al voltant de 500 plantes amb les quals ja sumen quasi 700 exemplars en l'edició d'enguany.

Falten encara un bon nombre d'espècies per plantar entre les quals hi ha: pins, coscojas, arces o carrascas fins a completar les quasi 1.500 plantes adquirides per la regidoria per a repoblar la zona alta de la ciutat. A la fi d'aquesta setmana està previst que acudisca part de l'alumnat de l'IES Germans Amorós a col·laborar amb la plantació.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat