El Professor Mauro Hernández serà nomenat Fill Adoptiu de Villena

L'alcalde i la regidora de Museus han anunciat l'aprovació en Junta de Portaveus de l'inici de l'expedient per nomenar el professor Mauro Hernández com a Fill Adoptiu de Villena.
 
L'alcalde, Francisco Javier Esquembre, al costat de la primera tinent d'alcalde i edil de Museus, Mercès Menor, ha anunciat aquest matí l'inici de l'expedient per al nomenament d'un nou Fill Adoptiu a la ciutat de Villena. “Aquest nomenament aprofundeix i consolida una labor en benefici de la ciutat”, ha indicat Esquembre.
 
Mauro Hernández Pérez és professor i catedràtic de Prehistòria de la Universitat d'Alacant. Nascut en l'arxipèlag canari, la labor professional d'Hernández ha estat estretament lligada a Villena des que inicià les recerques arqueològiques en el jaciment del Cabezo Redondo al costat de l'Il·lustre José María Soler a mitjan dècada dels vuitanta.
 
 
Mauro Hernández pren el testimoni de Soler i des de 1988 és el director d'Excavacions en el Cabezo Redondo de Villena. “El professor Mauro Hernández enalteix la ciutat de Villena i aporta valors com la cultura quan parla de la rica història de la nostra ciutat en qualsevol dels seus simposis”, ha assenyalat Menor.
 
Els treballs de recerca i divulgació del patrimoni arqueològic i històric de Villena són nombrosos al llarg de la seva prolífica carrera professional. El seu últim llibre publicat porta precisament el nom de “Cabezo Rodondo”. Hernández és membre de la Fundació José María Soler i un fefaent defensor del treball de l'investigador villenense. “Creiem que Mauro Hernández és valedor d'aquesta alta distinció”, ha emfatitzat l'Alcalde.
 
El títol de Fill o Filla Adoptiva de Villena està destinat a persones no nascudes a Villena que enalteixen, defensen, difonen o realcen el bon nom de la ciutat en qualsevol àmbit. La Junta de Portaveus ha aprovat l'inici d'aquest expedient per com es podrà adherir qualsevol persona física o col·lectiu a través d'una adhesió a partir de la setmana propera en el Museu Arqueològic.
 
 
Després de l'exposició de motius i la inclusió de mèrits i adhesions es realitzarà un acte públic per al seu nomenament. Aquest procés no es pot allargar més de sis mesos pel que està previst es realitzi a la tardor. Des de l'equip de govern verd asseguren que Mauro Hernández ha rebut la notícia del seu futur nomenament amb molta alegria i gran sorpresa. “Es trobava molt agraït i emocionat per tal distinció”, ha sentenciat Menor.
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat