Programació dinàmica per a reivindicar el 8 de març a Villena

La regidoria d'Igualtat al costat del Consell Municipal per la Igualtat de Gènere han presentat la seua programació amb motiu del 8 de març la qual s'obri a tots els perfils amb activitats culturals i artístiques que complementen a la formació i sensibilització social.

El mes de març estarà marcat per la quantitat i varietat d'activitats programades amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona el 8 de març. Les activitats tenen el seu gruix durant el mes entrant però es perllongaran en els mesos d'abril, maig i juny amb diverses activitats complementàries.

L'eslògan escollit per a enguany és “L'individual fa història” i amb el disseny del cartell guanyador arreplega la seua essència a la perfecció. El seu autor és Manuel Ferri i el seu disseny arreplega la fotografia d'una jove abillada amb un vestit en el qual es reuneixen les imatges de més d'una desena de dones que van ser pioneres en diverses branques del coneixement, l'esport, les arts plàstiques o la societat.
 

“Vestida d'història és el títol de l'obra guanyadora que arreplega la cara de dones pioneres que van obrir camí al gènere femení en diferents branques”, ha subratllat la regidora d'Igualtat, Cate Hernández. L'artista villenense ha assenyalat que “la imatge de la protagonista evoca una mirada al passat cap a dones que han realitzat grans gestes de superació i vàlua”.

Les activitats per a aquest 8 de març van arrancar el passat 22 de febrer amb una xarrada sobre el paper de la dona en les sèries de ficció espanyola organitzada al costat de la Seu Universitària de la UA. En ella el Professor Jesús Segarra va realitzar un repàs històric dels rols dels personatges femenins en les sèries espanyoles des dels anys vuitanta.

La programació continua amb el curs “Emprenidoria i Apoderament de dones. Afavorint capacitats per al desenvolupament socioeconòmic local”. Està organitzat també per la Seu Universitària i es desenvolupa en La Tèrcia del divendres 3 de març a l'1 d'abril. Encara queden algunes places disponibles i la inscripció és de forma online.
 

La setmana pròxima serà el plat fort amb cinema, contes infantils, diverses exposicions, obres de teatre o recitals de poesia entre unes altres. El dimecres 8 de març hi haurà a més una concentració pel Dia Internacional de la Dona en la Plaça de Santiago. La intensa activitat es perllongarà amb noves activitats durant tot el mes de març.

La programació organitzada per a enguany és la més completa i perllongada en el temps fins ara. El 8 de març s'ha convertit en una data de reivindicació de la igualtat en la nostra societat i cada any són més els col·lectius que s'impliquen en aquesta programació de sensibilització i denúncia social.

Programació completa d'activitats:

Díptic Dia de la Dona 2017


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat