Jornades de Participació Ciutadana per al nou Pla General d'Ordenació Urbana

L'Ajuntament de Villena i el Fòrum Econòmic i Social han organitzat una sèrie de jornades d'informació i sensibilització amb la ciutadania per a conèixer els interessos ciutadans de cara a establir les línies sobre les quals s'elaborarà el nou Pla General d'Ordenació Urbana a Villena.

En la línia de polítiques participatives que l'equip de govern verd ha instaurat en la ciutat com a forma de govern i organitzades de forma conjunta amb el Fòrum Econòmic i Social, dijous que ve 2 de març, s'inicien les jornades de participació ciutadana  per al nou PGOU. Aquesta jornada tindrà lloc en l'Espai Jove a les 20 hores.

Aquesta primera jornada servirà per a conèixer què coneix la ciutadania sobre un Pla General i per a què serveix. La jornada participativa estarà dinamitzada per les persones de la Comissió Permanent del Fòrum Econòmic i Social. Per grups es preguntarà a la ciutadania què esperen del nou PGOU i com els agradaria que anara la seua ciutat. “Serà una posada en comú per a conèixer les idees ciutadanes i sensibilitzar sobre la importància que té el Pla General d'Ordenació Urbana en una ciutat”, ha indicat la regidora d'Urbanisme,  Cate Hernández.

Després de la jornada de participació del dijous 2 de març es realitzaran tres jornades més en les quals s'anirà afinant i centrant el debat. La regidora de Participació Ciutadana, Mercès Menor, ha recalcat la importància que la gent assistisca i s'interesse pel futur de la seua ciutat. S'ha informat que les quatre sessions participatives programades no estan tancades i el seu desenvolupament dependrà dels interessos i aspectes que va plantejar la ciutadania.

Les dates per a les jornades de participació ciutadana per al nou PGOU seran: 2 de març, 23 de març, 20 d'abril i 18 de maig. Totes elles tindran lloc dijous a les 20 hores i el lloc de celebració s'alternarà entre l'Espai Jove i el Centre de Majors.
 

A més de les jornades s'ha dissenyat una plataforma online de participació pública a la qual es pot accedir a través de la web municipal en la regidoria de Participació Ciutadana a través de l'espai “Processos participatius”. “Ací s'inclouran tots els processos participatius i tota la documentació de cada jornada”, ha assenyalat Menor.

Aquesta pàgina web inclourà qüestionaris i votacions amb els quals accedir als gustos i preferències de les persones. Els resultats depurats de la consulta ciutadana serviran com a base per a la revisió del nou PGOU. De forma paral·lela s'ha engegat una pàgina de facebook que porta per nom “Villena participa” des de la qual podran seguir-se els diferents projectes en marxa.

El procés per a la redacció d'un nou Pla General d'Ordenació Urbana és llarg i complex. En els pròxims 2 o 3 mesos està previst que isca la licitació pública per a la primera part, el Pla General Estructural. Després de la seua adjudicació se seguirà el procés legal amb l'aprovació de la Generalitat Valenciana.

Des de l'Ajuntament de Villena i el Fòrum Econòmic i Social es convida a tota la ciutadania al fet que assistisca a les jornades i participe. “No volem solament informar, volem escoltar la ciutadania”, ha sentenciat Javier Román com a membre de la Comissió Permanent del Fòrum Econòmic i Social.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat