Primeres jornades Vitícoles 'Villena'

La regidoria d'Agricultura ha engegat unes jornades vitícoles per al coneixement de l'agricultura de la vinya i la importància de la mateixa per a la consecució de grans vins, la qual portarà a Villena grans professionals.

El regidor d'Agricultura, José Tomás Molina, ha comparegut en roda de premsa al costat de Laura García Cantero, una Enginyera Agrònoma i Enóloga per la Universitat de Montpeller qui organitza al costat de l'ajuntament aquestes primeres Jornades Vitícoles Villena. “Unes jornades que vénen per a quedar-se en la ciutat en futures edicions”, ha indicat l'edil.

Aquestes jornades vitícoles tindran lloc el 9 i 10 de març a la Casa de Cultura. Naixen com unes jornades de formació per a tècnics i viticultores de la zona a causa de la gran importància que el cultiu de la vinya té en la nostra comarca històricament. “Aportarem eines per a productors vitícoles” ha assenyalat Molina, qui ha al·ludit al fet que “la millora en tots els processos de producció del  vi produeix una millora dels nostres brous cada any”.
 

Segons la Enóloga, García Cantero, “els èxits en el vi no tenen sentit si no ens preocupem pel raïm i el camp”, “es tracta d'actualitzar coneixements per a productors”, ha subratllat.

A la primera edició de les Jornades de Viticultura Villena vindran professionals de la Universitat Politècnica de València, professorat de Navarra i professionals de Múrcia, València, Ribera del Duero o Villena. Hi haurà a més un tast de vins internacionals on s'ofereix la possibilitat de degustar brous d'Austràlia o França o varietats del Nord d'Espanya com el “Chacolí”, entre moltes altres. “Serà un passeig internacional pel vi”, ha comentat la enóloga.

Les inscripcions estan obertes fins al mateix dijous 9 de març i poden realitzar-se a través del correu electrònic de: comunicacion@kakv.com amb un cost de 25 euros. “La idea era que el cost de les jornades fóra molt accessible  per a viticultores i amants d'aquest món”, ha sentenciat García.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat