Presentació del llibre 'Memòria del Poder Municipal a Villena''


L'Ajuntament edita “Memòria del Poder Municipal a Villena” de César López Furtat

L'Alcalde ha anunciat la presentació de l'últim llibre de l'investigador local César López Hurtado en el qual es recull el més significatiu de la història de Villena des del segle XIV fins a l'actualitat.

Dissabte que ve 4 de març es presentarà al Saló d'Actes de la Casa de Cultura l'últim llibre de l'investigador villenense César López Hurtado a partir de les 20 hores. Es tracta d'un gran volum del prolífic investigador que porta per títol “Memòria del Poder Municipal a Villena”.

Aquest llibre les recerques del qual s'han perllongat durant diverses dècades i la redacció de les quals ha portat més de dos anys a López Hurtado està editat per l'Ajuntament de Villena qui ha pagat els seus costos d'impressió i edició amb 12.000 euros. “Es tracta d'un llibre amb moltes grandeses que a més reprèn l'edició de llibres de saber i coneixement per part de l'Ajuntament”, ha assenyalat Esquembre.

Aquest ampli volum de més de 680 pàgines recull els governs que han regit la ciutat de Villena des de 1240 “amb la mort de Fernando III El Sant i l'inici de la Reconquesta als Musulmans”, ha assenyalat l'autor.
 

'Memòria del Poder Municipal a Villena' recull la successió de governs i persones amb responsabilitat a la ciutat des del segle XIV, “la grandesa de Villena es confirma en dades innombrables, anècdotes i grans decisions recollides en aquest llibre que fa memòria fidel de la successió de persones al servei de la ciutat”, ha indicat l'Alcalde.
 

L'enquadernació i elegant edició del volum recullen una àmplia col·lecció d'imatges de la ciutat en gran qualitat. “M'he cenyit a les pàgines més importants de la història de Villena de forma resumida”, ha corroborat López Hurtado.

Un resum de les actuacions urbanístiques més destacables a la ciutat com per exemple: l'enderrocament de la Porta d'Almansa i la muralla en 1745, els enderrocaments de l'ermita de Santa Bàrbara al desembre de 1931 o de la Torre de l'Orejón estan recollits en aquesta obra imprescindible per als amants de la història de la ciutat de Villena.

Després de la presentació del llibre dissabte que ve, es podran adquirir els 750 exemplars de la primera edició al preu de 25 euros en les llibreries habituals de la ciutat. Des de l'equip de govern es convida tota la ciutadania a assistir a la presentació del llibre dissabte que ve a les 20 hores a la Casa de Cultura.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat