Villena es bolca amb el 8 de març


La jornada pel 8 de març celebrada ahir a Villena va tenir una gran repercussió ciutadana com a forma de reivindicació de la igualtat amb motiu del Dia de la Dona a la concentració de la qual a Santiago van acudir gairebé 300 persones.

El Dia Internacional de la Dona va ser commemorat ahir amb diversos actes al llarg de tota la jornada amb un Atur a les 12:00 hores convocat a nivell mundial al que es van unir 35 països i que la corporació municipal i els Departaments Municipals van secundar. Va ser un gest de suport a la campanya iniciada en el continent americà pels moviments “Ni una menys” i “Women`s March”.

Durant la vesprada va ser el moment pels i les més joves de la ciutat amb “L'Hora del Conte” que van organitzar les Biblioteques Públiques Municipals a la seua seu de la Pau. A poqueta nit va ser el moment per a la concentració ciutadana a la Plaça de Santiago convocada per Esquerra Unida a la qual es sumaren la majoria de grups polítics de la ciutat, així com diverses associacions i col·lectius socials de Villena.
 
.

Sota el paraigua de Col·lectiu 8 de març es van denunciar abans prop de 300 persones algunes de les situacions de “cosificació” que sofreixen les dones a través del seu cos. D'aquesta manera es van denunciar: la publicitat masclista, la pornografia, la prostitució i els ventres de lloguer. Després d'això es va guardar un sentit minut de silenci en memòria de les víctimes mortals per violència de gènere que assolen el nostre país en aquest inici de 2017 i a les 21:30 es va celebrar el Micro Obert “Ni tapades ni callades” a la Casa de Cultura amb poemes de Clara Janés.
 

 

Les activitats programades pel 8 de març continuen avui dijous amb la xerrada “Dones periodistes del segle XIX que organitza la Seu Universitària d'Alacant dins del seu cicle Fe, Cultura i Ciència. Serà a les 17:30 hores a la Seu Universitària de la UA en La Tèrcia, 12.
 

A les 21:00 hores el Teatre Chapí acollirà l'obra teatral “Juana, la reina que no va voler regnar” amb preus únics populars de 4 euros. S'espera un ple absolut de l'aforament del teatre per presenciar una obra que arriba avalada per la crítica nacional en el qual Gema Matarranz dóna vida a la filla dels Reis Catòlics qui va ser obligada a casar-se molt jove contra la seua voluntat i que va romandre 50 anys tancada per la seua suposada bogeria, la bogeria de defensar el seu paper de dona i enamorada per sobre del poder.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat