Reunió informativa sobre el nou Model Lingüístic Educatiu Valencià


Amb motiu de la publicació del Decret del nou model educatiu plurilingüe a la Comunitat Valenciana ahir va tenir lloc una reunió informativa per a pares i mares en el col·legi Salesianos.

Els Centres Educatius i l'Ajuntament de Villena van convocar en la jornada d'ahir una reunió informativa respecte al Programa d'Educació Plurilingüe que s'ha decretat per part de la Consellería d'Educació per al proper curs. “Cal aprofitar aquest decret com una oportunitat de millorança de les llengües per a l'alumnat i defensar que les ciutats castellanoparlants no surten perjudicades”, ha assenyalat aquest mateix matí l'Alcalde, Francisco Javier Esquembre.

Són els centres educatius a través dels seus consells escolars els que han de prendre la decisió sobre el nivell de plurilingüisme a adoptar per al seu alumnat. El primer edil villenense defensava el pacte entre centres de la ciutat, “cal intentar consensuar el Bàsic 1, que és el que actualment s'imparteix per anar avançant progressivament en els cursos següents després de la valoració dels casos”.

Esquembre ha volgut deixar clar que “no ens toca a l'Ajuntament legislar aquest tema” i de pas ha aprofitat per convidar a tots els consells escolars al fet que prenguen una desición sobre aquest tema, “als consells escolars que no decidisquen el seu nivell de plurilingüisme se'ls assignarà un per part de la Consellería”.
 

Va ser nombrosa l'assistència de pares i mares a la convocatòria que va tenir lloc al teatre del Col·legi Salesiano. Rafael Hernández, Director del col·legi María Auxiliadora, Dolores Gil, Directora del col·legi El Grec, i Gonzalo Trespaderne, director de l'institut Les Fonts van ser els representants dels centres educatius. Per part de l'Ajuntament van assistir la regidora d'Educació, Conchi Beltrán al costat de Miguel Sanchíz tècnic del seu departament.

La proposta de l'Ajuntament va ser que tots els centres desenvolupen el seu Projecte Lingüístic basant-se en el nivell més baix, el “BÀSIC 1”, amb l'objectiu d'actuar amb prudència davant l'engegada del nou model lingüístic del Sistema Educatiu Valencià.

Iniciar la marxa en aquest nivell permetria als centres veure, al llarg del primer curs d'implantació, com es resolen els actuals dubtes sobre reposició de llibres de text, organització de les plantilles de valencià, formació del professorat, i altres múltiples dubtes que encara no han tingut resposta. “Cal aconseguir que el coneixement del Castellà, Valencià i Inglés per part de l'alumnat de Villena siga el millor possible”, ha ressaltat l'edil.
 

L'Alcalde ha reconegut que “aquest Decret té un naixement confús i presenta certes insuficiències”. És per això que a proposta de la regidora d'Educació es presenta una proposta a la Junta de Govern Local. En ella s'especifica que:

-L'aprenentatge d'aquestes llengües no pot anar en detriment de ensenyament de la resta de continguts curriculars de cada nivell.
-L'aprovació del Decret suposa un increment de personal i pressupost perquè cada centre duga a terme el seu Projecte Lingüístic
-Les comarques castellanoparlants han de tenir les mateixes oportunitats d'accedir a la formació en altres llengües sense que això suposie una discriminació o una pèrdua d'oportunitats.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat