Comencen les Festes de l'Edat mitjana al Raval


S'ultimen els últims detalls en el Casc Històric de Villena per rebre a les seues Majestats, els Reis Catòlics aquesta mateixa tarda com a inici a les Festes de l'Edat mitjana del Raval les quals van rebre més de 100.000 persones durant la seua edició de 2016.

La XVI edició de les Festes de l'Edat mitjana es desenvoluparan des d'avui divendres 10 de març fins al diumenge dia 12 al Centre Històric de la ciutat organitzades per l'Associació de Veïns del Raval i amb el suport de l'Ajuntament de Villena.

Aquestes festes tenen la catalogació de Festes d'Interès Turístic Provincial i cada any creixen en activitats i turistes; durant l'edició del passat any es calcula que van ser més de 100.000 persones les que van passejar pels seus carrers.

Amb motiu d'aquesta arribada massiva de turistes a la ciutat, des de la regidoria de Turisme s'han organitzat horaris especials de visites guiades al Castell. Avui hi haurà tres passades a les 11:00, 12:00 i 13:00 hores i dissabte a la vesprada altres set passades d'una hora cadascuna entre les 16 i les 20 hores. Les visites guiades tenen lloc cada mitja hora i les persones interessades hauran d'acudir a la porta del Castell ja que no existeixen reserves de plaça.

A més Talaia Experience presentarà durant les Festes de l'Edat mitjana la seua nova obra de visites teatralitzades la qual porta per nom “El Senyoriu, tres cultures i una vila”. Avui divendres les passades seran a les 18:00, 19:30 i 21:00 hores. Hi haurà un màxim de 25 persones per passada i es recomana realitzar la reserva al Centre de Recepció de Visitants, al mail crv.villena@gmail.com o al telèfon 96 580 38 93. Les visites teatralitzades es repetiran dissabte en horari de matí: 10:30, 12:00 i 13:30 i diumenge a la vesprada a les 16:30, 18:00 i 19:30 hores.
 

D'altra banda el Castell de la Talaia serà el lloc triat per als combats medievals que se celebraran diumenge al matí en quatre passades: 10:00, 11:00, 12:00 i 13:00 hores. L'aforament és limitat a 150 persones per passada, no es prenen reserves i les entrades s'adquireixen 15 minuts abans de l'espectacle a la porta del Castell.

La regidoria de Turisme disposarà d'un lloc d'informació a la plaça al costat de l'església de Santa Maria. Es preveu la visita de turistes arribats de tot arreu de la península i ja han confirmat la seua presència un grup d'estudiants Erasmus de la Universitat d'Alacant i dos autobusos de persones holandeses, “el boca a boca funciona i els visitants atreuen cada any més nous visitants”, ha indicat l'edil de Turisme, Mercès Menor.

Aquesta nova edició de les Festes de l'Edat mitjana compta amb la col·laboració de 65 associacions i ha estès el seu àmbit d'actuació al Carrer Onil en la qual els centres educatius de Villena han elaborat dracs decoratius. A més l'aparcament del Centre de Recepció de Visitants ha augmentat en set places.

Des de l'Ajuntament de Villena es convida als i les vilenenses i turistes a gaudir d'aquesta nova edició de les Festes de l'Edat mitjana i del seu extens programa d'activitats. S'ha habilitat una app a través de la web www.fiestasdelmedievo.com per poder seguir l'activitat de les Festes a cada moment.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat