Èxit de les Festes de l'Edat Mitjana a Villena

La regidores de Centre Històric i Turisme han qualificat d'“èxit total” la recent edició de les Festes de l'Edat Mitjana que van tenir lloc aquest cap de setmana passat i les quals van rebre més de 120.000 persones al llarg de tres dies.
 
Les Festes de l'Edat Mitjana que organitza l'Associació de Veïns del Rabal al costat de l'Ajuntament de Villena han experimentat la major afluència de públic en la seva setzena edició. El bon temps durant tot el cap de setmana, l'ampliació del recorregut i l'increment de visitants en la part alta del barri han permès “evitar els embuts de gent en la part baixa”.
 
Segons el recompte oficial realitzat pel personal tècnic de Turisme cada minut, es calcula que van ser 120.360 persones les que van gaudir de l'ambient i les múltiples activitats que va oferir aquesta nova edició de les Festes de l'Edat mitjana. Aquest nombre suposa un increment del 15% en el nombre de visitants pel que fa a l'any 2016. “Aquestes dades parlen de l'evolució i millora de les Festes”, ha assenyalat l'edil de Turisme, Mercès Menor.
 
L'edifici Colache i les seves dues exposicions van registrar 2.396 visites, mentre que el Castell de la Talaia ha rebut 1.239 visitants. “Podrien haver estat molts més, però calia respectar l'aforament dels esdeveniments i el manteniment del monument patrimonial”, ha indicat Menor. 378 persones van acudir al Castell per a les seves visites guiades, 240 a les visites teatralizadas a càrrec de Talaia Experience mentre que 621 persones es van congregar en el seu interior per presenciar els combats medievals.
 
El Museu Arqueològic, com sol ser habitual, durant l'Edat mitjana va experimentar jornades de portes obertes en les quals va rebre 1.667 persones. Aquesta xifra suposa un 50% més pel que fa a l'any 2015. La torre de Santa María va rebre 575 persones, mentre que 268 van accedir a visitar la Casa Modernista de la comparsa de Pagesos. L'increment de visites i la integració en aquestes festes de la comunitat musulmana es va mesurar amb el repartiment de 3000 gots de te durant el cap de setmana.
 
Durant el cap de setmana s'han registrat visitants de pràcticament totes les regions d'Espanya, així com de nombrosos països europeus com Holanda, Àustria, Alemanya, Rússia o Finlàndia, entre uns altres.
 
La regidora de Casc Històric, Mari Carmen García, ha agraït públicament la participació del veïnat i la col·laboració ciutadana amb els visitants arribats al barri i a l'empresa La Croada per prestar els vestits a l'equip de govern per a la recreació de l'arribada dels Reis Catòlics a Villena celebrada el divendres.
 
Des de l'associació de veïns del Rabal han declarat “estar molt satisfets” i han agraït enormement la col·laboració de les diferents regidories implicades, així com dels grups de seguretat ciutadana, neteja viària i les penyes col·laboradores per participar en la consecució d'aquestes reeixides Festes de l'Edat Mitjana 2017 en les quals “fins i tot el temps ha eixit bé”, ha sentenciat Trini López com a veïna del barri.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat