Les Jornades Participa reprenen la programació a Bellreguard

L’any 2012, quan era una quimera en la majoria de municipis i a penes es parlava del tema, l’Ajuntament de Pedreguer va posar en marxa els pressupostos participatius. Amb l’objectiu d’analitzar el funcionament del programa, els èxits i les possibilitats de millora, les Jornades Participa reprenen la programació després del parèntesi nadalenc. «Les errades, els encerts i l’actual sistema de funcionament ens poden servir de guia perquè el pressupost municipal de Bellreguard siga tan participatiu com siga possible com més prompte millor», explica el regidor de Participació Ciutadana de Bellreguard, Àlex Ruiz.

De moment, els veïns de Bellreguard podran decidir directament enguany sobre 20.000 euros d’inversions en recursos propis en una experiència pilot que tindrà en compte la pràctica en la matèria en altres municipis. Per això, este dissabte 14 de gener a les 19 hores a l’Espai Participa (a les Escoles Velles), l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, i el regidor de Participació Ciutadana, Blai Server, exposaran el resultats dels 5 anys de pràctica amb el Programa Municipal de Pressupostos Participatius i que permet que la ciutadania puga decidir directament inversions per valor de més d’1 milió d’euros.

Les Jornades Participa van començar el 8 d’octubre de 2016 amb la xarrada-debat El dret a decidir com a ferramenta d’apoderament individual, col·lectiva i de país i l’experiència en polítiques participatives a Arbúcies. El 22 d’octubre, es va realitzar una jornada de formació per a presentar les dades de l’estudi i diagnòstic formatiu sobre l’estat actual del teixit associatiu de Bellreguard i el 5 de novembre un curs sobre el règim legal de les entitats sense ànim de lucre.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat