Diari La Veu del País Valencià
Alacant presenta el programa de CARNESTOLTES 2017
Les activitats entorn dels dies de Carnestoltes 2017, organitzades per la Regidoria de Festes en col·laboració amb l’associació MECA i el programa radiofònic “els 40 Principals” de la Cadena SER, es desenvoluparà entre el dijous 23 de febrer i el diumenge 5 de març incloent un complet programa d’activitats en diferents espais de la ciutat d’Alacant.

Les activitats comencen dijous 23, “dijous de gras”, a les onze del matí, en la Plaça del Carmen -en ple Casc Antic de la ciutat- amb la decoració dels Espais Carnavalers. Per a la nit d’aquesta jornada s’ha previst un espectacular Correfoc que començarà a les 21.30h amb el següent recorregut: Plaza del 25 de maig, Calderón de la Barca, Alfonso el Sabio, Rambla Méndez Núñez, Gral. Primer de Rivera, Plaza San Cristóbal, Santos Mèdics, Verge de Belén, Abad Nájera i Plaça del Carmen, on s’oferirà la tradicional Salchichada i un Concert-Revetla.

Divendres 24 tindrà lloc el Pregó de Carnestoltes a càrrec de membres de la MECA, a les 22.30h des de la Plaça del Carmen. Després de la seua lectura donarà començament un Concert-Revetla en el mateix espai.

El Carnestoltes continuarà el dia 25 amb les accions del “Dissabte Ramblero” que ocuparà tota la superfície de la Rambla Méndez Nuñez començant amb diverses activitats adreádes al públic infantil. Els més xicotets trobaran espectacles de màgia i coreografies a partir de les 17.00h i fins a les 19.30h en l’escenari del Portal d’Elx. Podran ser immortalitzats en el photocall instal·lat al llarg de la Rambla Méndez Núñez, que comptarà amb la “Patrulla Canina”. Paral·lelament, de 17.00 a 19.00 hores, es desenvoluparan diversos tallers dedicats als xiquets en el Passeig de Campoamor enfront del ADDA.

A les 20.00h tindrà lloc l’obertura de les Barres Solidàries, promogudes per ALROA (Associació de locals de restauració i oci d’Alacant) en col·laboració amb APHEA (Associació Provincial d’empresaris d’hostaleria d’Alacant). La recaptació obtinguda en aquests punts, es destinarà a col·laborar amb els projectes de diferents entitats alacantines d’índole social i de cooperació. A les 21.30h donarà començament l’actuació a càrrec de “Dj’s dels 40 Principals” en l’escenari situat al costat del Banc d’Espanya. Participen els Dj’s nacionals Óscar Martínez i David Álvarez al costat de l’alacantina Mónica Rendón. A les 22.30h serà el torn de la “Orquestra Athenas i Senyor Aliaga” que amenitzarà la nit des d’un escenari a l’altura del Portal d’Elx fins a la fi de festa, a les 04,30h.

Dimarts 28 podrem assistir al “Jui d’en Carnestoltes i processó del pelele” des de les 21.00h, sota el següent programa: Processó per Plaza San Cristóbal, Pagesos, Abad Penalva, Muñoz, Major, Plaça Santa Faç. Manteo del Pelele des de les balconades de l’Ajuntament. Continua la processó per Carrer San Agustín, Montengón, Sant Nicolás,Abad Nájera, Plaza del Carmen. Crema del Pelele i revetla.

Ja entrat el dimecres 1 de març, a partir de les 21.00h., el festeig fúnebre acompanyarà la “sardina” que simbolitza el final del Carnestoltes i el consegüent inici de la Quaresma, des de la Plaça Santa Teresa fins a la del Carmen pel següent recorregut: Panteó de Quijano, Plaza Espanya,Calderón de la Barca,Tomás López Torregrosa, Duc de Saragossa, Plaza Ruperto Chapí, Calle del Teatre, Bazán, Girona, Rambla Méndez Núñez, Miguel Soler, Sant Nicolás, Abad Nájera i Plaça del Carmen, on es cremarà la sardina, donant pas al Ball Negre en la pròpia Plaça.

Els xiquets podran celebrar el “Diumenge de Pinyata” en la Plaça de la Vinya que comptarà amb animació infantil, pinyates, jocs tradicionals i olleta per a tots els assistents, a partir de les 10.00 i fins a les 17.00 hores del dia 5 de març.

Cal recordar que el Cartell Oficial anunciador del Carnestoltes d’Alacant 2017, guanyador del concurs convocat a aquest efecte, és obra d’Abel Rocha Ramírez i es va presentar sota el lema: “De Passeig”.

Comparteix

Icona de pantalla completa