S'estudia el motiu de les inundacions en garatges de finques de la Pobla de Farnals

Els tècnics municipals de l’Ajuntament de la Pobla de Farnals estan treballant per a buscar respostes i solucions als problemes derivats de les inundacions ocasionades en els garatges i trasters d’algunes zones de la localitat.
 
Els treballadors estan contactant amb diferents entitats i administracions, com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o el Servei de Geologia Nacional, per a esbrinar les causes que  originen que alguns garatges, en diversos punts de la localitat, estiguen negats d’aigua. De moment, s’ha descartat que el problema es derive d’una possible fugida de cabal de la xarxa del clavegueram, després que l’empresa Aigües de València haja revisat les canonades de la zona i haja analitzat l’aigua. Este anàlisi ha determinat que no existix clor residual, cosa que elimina qualsevol possibilitat que provinga de la xarxa general d’aigua.
 
Així, la principal hipòtesi que baralla el servei tècnic de l’Ajuntament fa referència a l’existència de bosses subterrànies d’aigua que han anat reomplint-se amb les filtracions provinents de les fortes pluges de novembre i desembre. Les finques situades damunt d’estos aqüífers, si no tenen una bona impermeabilització, donen eixida a l’aigua pels punts més baixos dels garatges. Esta situació està comportant inundacions de garatges i trasters, així com dels fosos dels ascensors, el que impossibilita la seua utilització.
 
Lamentablement, sembla ser que la única opció és la retirada d’aigua amb bombes extractores i esperar fins que el nivell de l’aigua torne a baixar. El consistori continua treballant per tal de recavar més informació i atendre els veïns afectats.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat