L’alcalde i la regidora d’Hisenda participen en les Jornades Municipalistes


L’alcalde i la regidora d’Hisenda participen en les Jornades Municipalistes per un Finançament Just

L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla Vall, i la regidora d'Hisenda, María Cano Palomo, han participat els dies 16 i 17 de febrer en les Jornades Municipalistes per un Finançament Just, convocades en València per l'alcalde Joan Ribó.

En estes jornades representants de més de 50 ciutats de tota Espanya i tots els signes polítics, entre elles Madrid, Barcelona, Saragossa, Bilbao, Màlaga, Valladolid, A Coruña, Cádiz o Pamplona, s'han reunit per parlar sobre l'actual sistema de finançament dels municipis, el qual es considera “injust i insuficient”.

També van assistir representants de les Federacions Espanyola i Valenciana de Municipis i Províncies. De la nostra província van participar els alcaldes de Castelló i Vinaròs i diversos regidors de Vila-Real.

Durant estes jornades, alcaldes de diferents municipis han reivindicat un finançament dels municipis que permeta que les administracions locals adquirisquen una major autonomia.

En este sentit, Enric Pla ha destacat que “els Ajuntaments sempre han estat considerats menors d'edat per l'Estat; des de l'inici de la crisi s'ha aprofitat per retallar els seus recursos i competències, però la ciutadania continua exigint una resposta a les administracions locals, que estan en primera línia”.

En les diferents taules de treball s'ha tractat la composició dels tributs municipals, les transferències de l'Estat i les CCAA i la repercussió de la regla de despesa i els plans d'ajust en els pressuposts.

“Les actuals normes, i molt especialment la LRSAL (Ley Montoro) ens obliga a generar un superàvit que no podem gastar en millorar la vida de les persones o en polítiques socials, sinó que ens obliguen a destinar-lo a avançar el pagament del deute financer, és a dir, a col·laborar en el rescat bancari”, ha expressat Pla.

En el marc d’estes jornades, diversos alcaldes i alcaldesses han procedit a la signatura de la Declaració de València, amb l'objectiu de seguir avançant en una reforma de la Llei d'Hisendes Locals i d'un finançament just i adequat que permeta prestar els serveis de qualitat que demana la ciutadania.
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat