L’Ajuntament aposta per potenciar la visibilitat de les dones

L’Ajuntament aposta per potenciar la visibilitat de les dones i la seua lluita per la igualtat

Per commemorar este 2017 els 10 anys de la Llei d'Igualtat a Espanya, l'Ajuntament de Vinaròs ha presentat este matí un primer bloc d'actes programats per al mes de març.

Estes activitats, que s'impulsen des de les regidories d'Educació, Esports, Política Social, Igualtat, Discapacitat i Ocupació, busquen visibilitzar a la dona i la seua lluita en favor de la igualtat, segons ha explicat la regidora d'Educació i Esports, Begoña López.

Per al 2 de març està previst un primer taller per a pares, enfocat a la prevenció de la violència de gènere en l'adolescència, a la Biblioteca Municipal, a les 18:30 hores. En este mateix espai, el dilluns 6 de març, a les 19:00 hores, es durà a terme la conferència "El paper de la dona en l'obra de Cervantes", a càrrec de l'escriptora Pilar Bellés.

Un dia clau dins d'esta programació serà, ha assenyalat la regidora de Política Social, Igualtat i Discapacitat, Mamen Ruiz, el 8 de març, Dia de la Dona, on al migdia es farà lectura d'un manifest davant de les portes de l'ajuntament. A més hi haurà altres accions dutes a terme pel Club de la Vida i una presentació de monòlegs, a les 20:00 hores, a l'Auditori Carles Santos de la Fundació Caixa Vinaròs.

Dijous 9 de març, a les 18:30 hores, es projectarà a la Biblioteca Municipal la pel·lícula "Sufragistes", de Sarah Gavron, i el 10 de març, a la mateixa hora i en la mateixa sala, Asunción Ventura, membre del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, realitzarà una xerrada sobre els "10 anys de la llei d'igualtat: del reconeixement del dret de sufragi a la igualtat efectiva d'homes i dones".

Durant el cap de setmana del 11 i 12 de març també hi ha actes programats, com la projecció de la pel·lícula documental "L'actriu en el cinema espanyol", que es realitzarà a la Biblioteca el dissabte a les 11:30 hores, així com una concentració que duran a terme els sindicats a les 11:30 hores a la plaça 1r de maig.

"Animem la ciutadania a què participe en estes activitats gratuïtes i en les properes setmanes anirem presentant noves xerrades i tallers, ja que la nostra intenció és que esta programació s'estengue durant tot l'any, fins el 25 de novembre, Dia Contra la Violència de Gènere ", ha conclòs López.
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat