Principals temes de gestió municipal


L’alcalde fa un repàs de les principals visites i temes de gestió municipal de la setmana
 
Aquest divendres l'alcalde Enric Pla ha fet balanç, en roda de premsa, dels principals temes de gestió municipal que ha abordat durant la setmana, així com del treball que continua duent-se a terme des de les diferents regidories.

En aquest sentit, el dimarts 28 de febrer Pla va acudir a una reunió amb el Consell del Departament de Salut de Vinaròs, on es va insistir en la necessitat de traslladar a la Conselleria la situació de dèficit crònic de personal a l'Hospital Comarcal, un problema que no s’arriba a resoldre malgrat les millores de finançament anunciades per a aquest any.

D'altra banda, el dimecres 1 de maig l'alcalde va assistir a la XIV Assemblea de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies a València, on es va abordar una modificació dels estatuts de l'entitat i el llançament de la campanya "Amb menys fem més" , la qual reivindica més competències municipals i millores en el finançament local.

"Volem també propiciar mesures de rebuig contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals, ja que considerem que destrueix el model de govern local basat en una democràcia de proximitat", ha comentat Pla.

L'endemà, el dijous 2 de març, l'alcalde va viatjar novament a València per assistir a la presentació del Llibre Blanc de les Infraestructures i el Finançament Territorial a l'Euroregió Mediterrània. En la seua elaboració van participar els Ajuntaments de Vinaròs i Benicarló, així com importants empreses de la zona i associacions veïnals.

Les principals actuacions en matèria d'infraestructures que recull aquest document per a la zona del Maestrat i els Ports prioritzen la necessitat de millorar el servei de trens de curta i mitja distància, així com el servei d'autobús a les poblacions d'interior. Altres punts també contemplen millores en la xarxa viària, en la xarxa de telecomunicacions i el disseny del pla d'infraestructures per al subministrament d'aigua.

Aparcament, Correus i DNI

Pla ha aprofitat l'ocasió per referir-se a alguns dels temes d'interès ciutadà en els quals es continua treballant a nivell municipal. Entre ells ha fet referència, en primer lloc, a la gestió dels contractes d'aparcaments a la localitat.

"Per imperatiu legal s'ha fet una convocatòria pública, a la qual únicament no es va presentar l'empresa a càrrec del solar ubicat al carrer Sant Francesc amb Raimundo d'Alòs, que demanava un procediment de negociació separat. Encara que això no va poder realitzar-se i no disposarem d'aquest aparcament, tenim altres alternatives que ja s'estan analitzant", ha indicat. "A més, anem a replantejar el proper concurs de la zona blava que entrarà en vigor després de l'estiu", ha agregat.

Pel que fa a les gestions amb Correus per evitar la interrupció del repartiment als domicilis de la Costa Nord, Sud i zona Ermita, Pla ha assegurat que s'està a l'espera de la propera reunió amb el director de zona per esgotar totes les vies de negociació possibles. Un dels problemes en aquest tema, ha comentat Pla, ha estat "que durant anys no es va fer la modificació a l'Institut Nacional d'Estadística perquè aquestes àrees no tingueren la consideració de zones disseminades.

Esperem, doncs, que puguem prendre les mesures que calguen perquè es puga revertir aquesta situació ".

Finalment, pel que fa a l'oficina administrativa per a la tramitació i renovació del DNI a Vinaròs, l'alcalde ha avançat que va tenir comunicació recent amb el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana sobre aquest tema i que està també pendent una propera reunió després de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat per poder parlar sobre el futur de la mateixa en la localitat.
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat