Paterna demana 1.000.000 d’euros a l’Estat per al manteniment del Parc Fluvial

El 2010, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va inaugurar el projecte del Parc Fluvial del Túria, resultant una via verda que transcorre al llarg de 30 quilòmetres al costat del llit del riu, vertebrant i unint les poblacions de Vilamarxant, Benaguasil, Riba-roja, L'Eliana, Paterna, Manises, Quart de Poblet i Mislata, enllaçant a través del Parc de Capçalera amb la ciutat de València.

L'obra del projecte del Parc Fluvial del Túria va estar cofinançada amb Fondos FEDER de la Unió Europea i va suposar una inversió total de 18,2 milions d'euros. Tanmateix, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no disposa de cap brigada per al manteniment del Parc Fluvial, cosa que a hores d'ara està desenvolupant l'ajuntament de Paterna a través de la regidoria de Medi Ambient. En este sentit, el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Carles Martí, va reunir-se amb els responsables de la Conselleria de Medi Ambient, Julià Álvaro i Toni Marzo per tal de demanar a la Conselleria que aporte fons i infraestructures per al manteniment del Parc Natural. En estos moments, la regidoria que dirigeix Martí està treballant amb la direcció del Parc Natural i la Coordinadora dels Boscos del Túria per a realitzar treballs de manteniment i clarejat del bosc.

Amb la moció aprovada el passat dimecres per unanimitat, l'ajuntament demanarà al govern central 1.000.000 d'euros per a contribuir al manteniment d'este parc, ja que hui dia no s'està realitzant cap tipus de manteniment periòdic per part de la Confederació, la qual cosa està provocant un greu deteriorament de les infraestructures existents.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat