Paterna es bolca amb el Pla Actua

Paterna és un dels pocs municipis a nivell nacional que ha sotmès a una consulta ciutadana l'ús dels 20 milions d'euros, cofinançats al 50% per l'Ajuntament i els Fons Feder que la UE ha concedit al municipi per millorar el seu desenvolupament urbà.

Els veïns i veïnes de Paterna que han participat en l'enquesta Prioritza que l'Ajuntament va engegar fa unes setmanes per fer partícip a la ciutadania de l'elecció de les actuacions que es van a dur a terme en el municipi amb els 20 milions d'euros de Fons Feder amb els quals el consistori i la UE ha finançat el Pla Actua s'han mostrat especialment interessats en millores relacionades amb la mobilitat i l'accessibilitat urbana.

Així ho ha desvetllat hui l'Ajuntament de Paterna, després de conèixer els resultats de l'enquesta ciutadana i que seran publicats demà a la web municipal. Les dades recaptades mostren l'especial preocupació dels paterneros i paterneras per millores relacionades amb l'accessibilitat per als vianants, amb l'evacuació d'aigües pluvials i amb la prevenció d'incendis en el bosc de la Vallesa.

Amb els seus vots, els veïns i veïnes també han mostrat el seu desig que els fons europeus s'utilitzin en la protecció del patrimoni cultural i natural paternero, com la recuperació de les riberes del riu Túria o la creació de circuits fixos per paratges verds del municipi així com en actuacions d'eficiència energètica i la modernització del municipi per optimitzar la relació del ciutadà/a amb l'administració local.

Per blocs temàtics, la ciutadania paternera s'ha mostrat especialment sensibilitzada amb les actuacions relacionades amb la promoció de la inclusió soci-laboral i amb la millora de l'entorn urbà. Tal com ha indicat la regidora de Participació Ciutadana, Neus Herrero “a través del Pla Actua hem aconseguit la implicació de la societat paternera mitjançant les associacions i Juntes de barri en un procés participatiu sense precedents”.

De la mateixa manera, ha destacat que “l'índex de participació, del 2’4%, supera la mitjana en ciutats de les nostres característiques i fins i tot, triplica la de poblacions com València o Madrid” i ha afegit que “aquests resultats ens encoratgen a continuar aprofundint en les polítiques participatives que demanda la ciutadania”.

L'Ajuntament de Paterna és un dels pocs consistoris de tota Espanya que ha posat en marxa un programa de participació ciutadana perquè tots els veïns i veïnes que ho desitgen puguen triar què actuacions concretes volen que es duguen a terme per millorar la ciutat a través del Pla Actua, el Projecte de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat de Paterna finançat amb els Fons FEDER amb el lema “Una manera diferent de fer Europa” i amb el qual l'Executiu actual pretén transformar el municipi en una ciutat intel•ligent, integrada i sostenible. 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat