La Pobla de Farnals prepara la I Festa de la Carxofa

Jornada reivindicativa per a denunciar el preu abusiu de la venda de les hortalisses

La plaça de Sant Vicent de la Pobla de Farnals acollirà el dissabte 22 d’abril la I Festa de la Carxofa, una jornada lúdica organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Sant Josep i alguns llauradors a títol personal.

La iniciativa naix com a reivindicació pels baixos preus de venda d’este tipus d’hortalissa, donat que els productors locals no li poden donar eixida per més de 20 cèntims d’euro el kilogram. Esta situació asfixiant va fer que en un primer moment el col·lectiu es plantejara cremar els cultius de carxofa, ja que recollir les verdures per a vendre-les a eixe preu significava tindre pèrdues.

En assabentar-se de la situació, la regidoria de Festes va proposar fer un acte que servira per a recollir les queixes del sector i per a presentar a la població un producte de qualitat conreat als camps de la Pobla de Farnals. Es desenvoluparà durant tot el matí, entre les 9.30 i les 14 hores, amb aparadors per a exposar les carxofes, ambientació musical i la possibilitat de prendre’s un refresc en un bon ambient. També s’ha buscat la complicitat dels bars de la localitat, alguns dels quals oferiran tapes basades en aquesta hortalissa.

L’Ajuntament sol·licita la major assistència possible de la ciutadania per a mostrar el seu suport als llauradors del poble.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat