Acord extrajudicial entre l'Ajuntament de Villena i Aqualia

L'Alcalde ha anunciat que en les Comissions Informatives prèvies al Ple Ordinari que tenen lloc aquesta vesprada es portarà l'acord extrajudicial que l'empresa concessionària de l'aigua a la nostra ciutat i l'Ajuntament de Villena han aconseguit per intentar evitar nous litigis legals entre tots dos.

Aquesta vesprada se celebren les Comissions Informatives sobre el Ple Ordinari del mes d'abril a Villena i l'Alcalde, Francisco Javier Esquembre, ha destacat els punts plantejats per al desenvolupament de les mateixes i el caràcter públic de les mateixes a les quins pot assistir la ciutadania interessada.

Arrenquen a les 19 hores amb la Comissió d'Hisenda en la qual es portarà l'informe de morositat del primer trimestre de 2017. Es tracta d'un mecanisme trimestral pel qual es porta un seguiment d'ingressos i despeses de les arques municipals que es fan públics a la ciutadania, “això ajuda a la transparència”, ha assenyalat Esquembre qui a més ha destacat que “malgrat treballar amb un pressupost prorrogat la despesa d'aquest primer trimestre ronda el 20% de la previsió total de la despesa anual”.

Aquesta xifra és destacable i el també edil d'Hisenda ha assenyalat que “s'estan fent bé les coses”, en al·lusió a la despesa percentual d'este primer trimestre el qual no arriba al 25% que correspondria. S'ha informat a més que ja s'han aprovat els pressupostos dels Patronats de la Fundació José María Soler i la Fundació Esportiva Municipal, previs a l'aprovació dels Pressupostos Municipals.

Segons Esquembre, el Pressupost Municipal per aquest any 2017 rondarà els 23.800.000 euros i amb molta probabilitat serà aprovat en un Ple Extraordinari durant el mes de maig. El responsable d'Hisenda ha indicat a més la nova baixada del període mitjà de pagament a proveïdors el qual se situa en vuit dies.

L'acord extrajudicial amb l'empresa concessionària de l'aigua, Aqualia, arriba després de diversos judicis amb la mateixa i com a mesura prèvia a la liquidació entre ambdues parts a la finalització definitiva del servei. Ambdues parts es reclamen obligacions mútues de pagament i l'acord extrajudicial llança una quantitat de 37.876 euros en favor de l'Ajuntament de Villena.

S'espera que aquest acord extrajudicial evite que hi haja un nou judici, que en paraules de l'Alcalde “és millor que els dos o tres contenciosos que es tenen amb l'empresa no arriben a judici” per concloure afirmant que “amb aquest acord sortim tots guanyant”. Està previst que el proper mes es trega el plec de condicions per a una nova licitació del servei de l'aigua després de la sentència que a l'agost del passat any va ordenar la finalització de l'actual concessionària.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat