Morella alberga una reunió per a coordinar les maniobres de la UME

Morella alberga una reunió per a coordinar les maniobres de la UME del 8 al 12 de maig

Els exercicis d’extinció d’incendis comptaran amb tots els organismes competents de l’Estat, Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i Ajuntament de Morella Per al simulacre que tindrà lloc l’11 de maig és necessària la participació de voluntaris que es poden apuntar a l’ajuntament de Morella

Morella ha acollit una reunió per a coordinar i organitzar les maniobres que la Unitat Militar d’Emergències (UME) realitzarà a la Fabrica Giner durant el mes de maig. El Subdirector de l’Agencia de Seguritat i Resposta a les Emergències, Jorge Suárez, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el Tinent Coronel Javier Moreno, Jefe del tercer Batalló de Intervenció de la Unitat Militar d’Emergències, han presidit l’acte. Així, han acudit representants de la UME, de la Agència Valenciana de Seguretat, de la Subdelegació del Govern, agents de Medi Ambient, el Consorci de Bombers de Castelló, la Policia Local de Morella, la Creu Roja i empresa elèctrica ja que tots ells participaran dels simulacres que contemplen les maniobres.

L’escenari de la Fàbrica Giner és idoni per a realitzar aquest tipus de maniobres i la orografia de Morella contempla diverses localitzacions per a generar diferents situacions d’emergència. El complex serà el campament base, però també es realitzaran pràctiques a Xiva, Morella la Vella i el Mont Públic dels Carrascals. Així, el Tinent Coronel Javier Moreno, Jefe del tercer Batalló de Intervenció de la Unitat Militar d’Emergències, ha comentat que “es tracta de simular situacions d’emergència intentant molestar el mínim els veïns" de manera que està previst avisar d’aquelles “zones on s’estiga operant per a no causar alarma".

Les maniobres de la UME tindran lloc a diferents localitzacions de Morella com la Fàbrica Giner o Morella la vella entre el 8 i el 12 de maig. Així, el complex de la fàbrica servirà de campament base per als quasi 400 integrants de la UME que realitzaran les maniobres.

D’altra banda, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “des de l’Ajuntament col·laborem en tot allò que siga possible per a poder coordinar les maniobres amb la vida quotidiana dels veïns i veïnes de Morella". A més, “agraïm que la UME haja escollit Morella i poder veure estos importants exercicis i ajudar a la bona coordinació de tots els serveis" ha afegit Rhamsés.

Voluntaris per al simulacre

D’altra banda, “animem la gent a participar de voluntaris d’aquestes maniobres. Així, aquells que vulguen poden conèixer la manera de treballar d’aquesta unitat de prop" ha comentat l’alcalde de Morella. Els interessats es poden inscriure a les oficines de l’ajuntament o al correu electrònic ajuntament@morella.net fins el dia 2 de maig, inclòs. La inscripció es per al simulacre d’extinció d’incendis del dia 11 de maig on participaran més de 400 persones. Es tracta de col·laborar amb el treball de Creu Roja.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat