Carlet controla la legionel·la per primera vegada en els edificis municipals i les fonts dels municipi

L’Ajuntament de Carlet ha decidit estendre el control i la prevenció de la legionel·la a tots els edificis municipals per primera vegada. D’esta manera, el consistori carletí ha decidit posar en marxa la vigilància i la prevenció en les instal·lacions públiques, tal com marca la normativa.

D’una banda l’Ajuntament ha d’inspeccionar les instal·lacions de baix risc com són humectadors, fonts ornamentals, sistemes urbans de reg per aspersió, elements de refrigeració per aerosolització a l'aire lliure, sistemes d'aigua contra incendis. A més d’estes accions que són les que generalment es duen a terme, enguany també s’han sumat programes de manteniment, neteja i desinfecció dels edificis municipals per a la prevenció de la legionel·losi. D’esta manera, l’empresa adjudicatària ja ha emprés les tasques de prevenció que es duran a terme de manera pautada al llarg de l’any en tots els centres escolars públics, al pavelló, a l’alberg i a la piscina del Poliesportiu municipal, als edificis culturals com la Casa de la Cultura i el Teatre Giner, així com a l’edifici consistorial, al magatzem i al cementeri municipals. Un control que es farà en els circuits d’aigua calenta i gelada, les aixetes i les dutxes. A més dels edificis municipals, es farà un control exhaustiu als aspersors d’aigua de les rotondes i parcs de la ciutat.

La prevenció i control de la legionel·losi és exigida per llei en el Reial Decret 865/2003, que insta els municipis a dur a terme estes activitats. Fins ara no s’havia fet cap campanya de prevenció de la legionel·losi als edificis municipals.

Recordem que la legionel·losi és un conjunt de malalties que es presenten com a infecció pulmonar transmeses a partir del bacteri legionel·la. Un bacteri que colonitza torres de refrigeració o altres instal·lacions que continguen aigua a temperatures temperades, on tendeix a multiplicar-se. Si eixos bacteris es traslladen en gotes diminutes poden ser inhalats, arribar als pulmons i originar la malaltia, per això la importància del control i la prevenció dels sistemes d’abastiment d’aigua.

D’altra banda, l’Ajuntament ha intensificat les tasques de desinsectació i desratització del municipi. El nou contracte que entra en vigor en 2017 aposta per un servei de desinsectació, desinfecció, desratització i tractaments específics contra la panderola roja i la processionària del pi. A hores d’ara ja s’està duent a terme la desratització i la desinsectació als col·legis i a partir del mes de maig s’iniciarà el tractament contra la panderola roja.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat