Naix a Castelló de la Ribera l’Associació Feminista i Progressista

Un grup entusiasta de Castelló de la Ribera ha posat en marxa l'Associació Feminista i Progressista que, segons la regidora de Benestar Social, Dona, Majors i Polítiques d'Igualtat, naix “plena de força i amb moltes ganes de treballar”, amb l’objectiu “d’arribar a una igualtat reial i de continuar reclamant els nostres drets i justícia social”.

“El feminisme és un moviment que exigeix que homes i dones tinguen els mateixos drets. La definició és senzilla, alhora que bonica. Moltes vegades, la paraula feminista espanta o s'utilitza com un insult, però per a nosaltres és un orgull ser feministes”, segons expliquen a Diari La Veu fonts de l’associació.

La carta de presentació de l’associació es basa en el fet que “tot ser humà naix d'una dona i és fill de sa mare, germà de la seua germana, nét de la seua àvia i la seua besàvia, cosí de la seua cosina i pare de les seues filles”. “Volem aconseguir una gran associació en què la cultura, la història, la música, l'activisme, la diversió i l'esport siguen un punt de trobada per a tots i on parlar, proposar i debatre siga l'essència d'aquesta associació”, afirmen.

Per això, des de la nova entitat es fa una crida "a totes les generacions de tots els àmbits professionals, de qualsevol associació del poble i de la resta de veïnes i veïns per a poder enriquir-nos unes de les altres i poder dur a terme aquesta tasca tan bonica, il·lusionant i necessària". 

Primer acte: 19J, Alerta Feminista a Castelló

El primer acte de la nova associació serà el dia 19 de juny, quan tindrà lloc una assemblea oberta que coincidirà amb el tram final del debat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Així, el moviment feminista estatal ha fet una crida perquè la ciutadania es persone als ajuntaments el 19 de juny.

Castelló i l’associació s’han unit a la convocatòria organitzada per una gran quantitat d'associacions d'arreu del País Valencià i de l'estat espanyol.

Està previst que durant la jornada de dilluns se celebren de forma ininterrompuda, de 12 a 0 hores, alguns actes a la porta del consistori de Castelló, com ara la lectura del manifest, un desplegament de pancartes i la tancada al saló de plens. Aquesta tancada es durà a terme a prop de 100 ajuntaments del País Valencià.

La regidora de la Benestar Social, Dona, Majors i Polítiques d'Igualtat, Oti Ferrando, en declaracions al Diari La Veu, ha insistit que el govern estatal “no ha complit amb la dotació pressupostària per a la lluita contra la violència contra les dones. Dia a dia continuen morint dones, xiquets i altres persones que se veuen envoltades per aquesta terrible violència. S'ha d'aturar aquesta lacra”.

Ferrnado explica que, des de l’anterior legislatura, gràcies a una moció d’Esquerra Unida, als plens es llegeix un manifest i es guarda un minut de silenci per les víctimes. Però això no és prou. Des de l’Estat s'han de posar els recursos suficients per a acabar amb els assassinats i la violència contra les dones”.

Comentaris

s s
25.

Por otro lado, jamás afirmaré que el feminismo tenga la verdad absoluta, nadie la tiene, en mi opinión, pero, lo de las amas de casa es indignante, no ha cambiado su pensión, en caso de viudedad, desde el año 1939. Alguien, decidió, que, en caso de viudedad, una ama de casa, sólo tenía derecho a cobrar la mitad de la pensión. Y, las cosas siguen igual, en el año 2017.

  • 0
  • 0
s s
24.
Por cierto, las amas o amos de casa en España, si tienen la desgracia de quedarse viudos, cobran la mitad de la pensión. En Brasil, por el contrario, el ama de casa, cobra el 100% de la pensión, si, desgraciadamente, se queda viuda.
Este hecho, tan absurdo, no ha cambiado en España, desde el año 1939. Toda esa gente, tan susceptible, porque aparezcan películas como Ágora, calificándola de panfleto anticristiano, no ha hecho nada por conseguir que las amas de casa en España, cobren el 100% de la pensión, en caso de viudedad. Y, claro, el trabajo del ama de casa es muy digno, nadie tiene porqué sentirse superior, pero, ese sector, que le encanta endosarle al feminismo, muchos problemas actuales, no ha hecho nada de nada, desde hace muchos años por aumentar las pensiones de viudedad.
  • 0
  • 0
nom pobla
23.

En fin, no es obligatorio ser militante de ninguna asociación feminista, ni de ninguna organización, pero, tampoco es para ponerles la etiqueta de todo lo negativo que se les ocurra a ciertos sectores. Porque los oyes despotricar, y menos mal, que no estamos viviendo en Europa, en el siglo XVI, XVII.

  • 0
  • 0
nom població
22.

También se le sugiere a esas personas que lean libros sobre Criminología, tratados muy interesantes de leer, hagan el esfuerzo. También está demostrado, el feminismo, tampoco es responsable de que existan asesinos y asesinas en serie.

  • 0
  • 0
nom població
21.

Está demostrado, señoras y señores, el feminismo no fue responsable del estallido de la II Guerra Mundial en Europa, ni de la Guerra de los Balcanes, en la antigua Yuguoeslavia. Está comprobado que tampoco tuvo la culpa de las atrocidades que se cometieron en esas guerras.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat