Naix a Castelló de la Ribera l’Associació Feminista i Progressista

Un grup entusiasta de Castelló de la Ribera ha posat en marxa l'Associació Feminista i Progressista que, segons la regidora de Benestar Social, Dona, Majors i Polítiques d'Igualtat, naix “plena de força i amb moltes ganes de treballar”, amb l’objectiu “d’arribar a una igualtat reial i de continuar reclamant els nostres drets i justícia social”.

“El feminisme és un moviment que exigeix que homes i dones tinguen els mateixos drets. La definició és senzilla, alhora que bonica. Moltes vegades, la paraula feminista espanta o s'utilitza com un insult, però per a nosaltres és un orgull ser feministes”, segons expliquen a Diari La Veu fonts de l’associació.

La carta de presentació de l’associació es basa en el fet que “tot ser humà naix d'una dona i és fill de sa mare, germà de la seua germana, nét de la seua àvia i la seua besàvia, cosí de la seua cosina i pare de les seues filles”. “Volem aconseguir una gran associació en què la cultura, la història, la música, l'activisme, la diversió i l'esport siguen un punt de trobada per a tots i on parlar, proposar i debatre siga l'essència d'aquesta associació”, afirmen.

Per això, des de la nova entitat es fa una crida "a totes les generacions de tots els àmbits professionals, de qualsevol associació del poble i de la resta de veïnes i veïns per a poder enriquir-nos unes de les altres i poder dur a terme aquesta tasca tan bonica, il·lusionant i necessària". 

Primer acte: 19J, Alerta Feminista a Castelló

El primer acte de la nova associació serà el dia 19 de juny, quan tindrà lloc una assemblea oberta que coincidirà amb el tram final del debat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Així, el moviment feminista estatal ha fet una crida perquè la ciutadania es persone als ajuntaments el 19 de juny.

Castelló i l’associació s’han unit a la convocatòria organitzada per una gran quantitat d'associacions d'arreu del País Valencià i de l'estat espanyol.

Està previst que durant la jornada de dilluns se celebren de forma ininterrompuda, de 12 a 0 hores, alguns actes a la porta del consistori de Castelló, com ara la lectura del manifest, un desplegament de pancartes i la tancada al saló de plens. Aquesta tancada es durà a terme a prop de 100 ajuntaments del País Valencià.

La regidora de la Benestar Social, Dona, Majors i Polítiques d'Igualtat, Oti Ferrando, en declaracions al Diari La Veu, ha insistit que el govern estatal “no ha complit amb la dotació pressupostària per a la lluita contra la violència contra les dones. Dia a dia continuen morint dones, xiquets i altres persones que se veuen envoltades per aquesta terrible violència. S'ha d'aturar aquesta lacra”.

Ferrnado explica que, des de l’anterior legislatura, gràcies a una moció d’Esquerra Unida, als plens es llegeix un manifest i es guarda un minut de silenci per les víctimes. Però això no és prou. Des de l’Estat s'han de posar els recursos suficients per a acabar amb els assassinats i la violència contra les dones”.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat