Xeresa amplia i millora el condicionament del Centre Social amb l’ajuda de la Diputació

  • Maria Josep Amigó i Tomàs Ferrandis visiten el Centre Social de Xeresa.. DIVAL
    Maria Josep Amigó i Tomàs Ferrandis visiten el Centre Social de Xeresa. © DIVAL

El municipi de Xeresa ja disposa d’un Centre Social Municipal més ampli i millor condicionat gràcies a un conveni de col·laboració signat entre la Diputació de València i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. A través d’aquest acord entre l’administració autonòmica i la provincial, aquesta última ha aportat una partida pressupostària de 29.000 euros per tal de poder executar actuacions de millora en aquest immoble de titularitat pública que estaven pendents des de l’any 2012. Així ho ha traslladat l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquesta localitat de la Safor per a conéixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials.

El Centre Social de Xeresa constitueix un immoble de 85 metres quadrats, ubicat al Parc de les Oliveres, on l’Associació de Mestresses de Casa i l’Associació de Jubilats i Pensionistes del municipi realitzen diferents activitats. L’any 2012, el Consistori de Xeresa va cursar a la Conselleria de Benestar Social una petició d’ajuda econòmica per tal de poder escometre actuacions de rehabilitació en l’immoble i procedir a la seua ampliació, la qual mai va estar atesa. Actualment, un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València ha permés recuperar el projecte i destinar-li 29.000 euros, amb els quals s’ha procedit a la substitució del paviment, a la rehabilitació del saló principal, a l'ampliació de l’immoble en 72 metres quadrats i al tancament de la terrassa, així com a habilitar una sala annexa per a incrementar l’aforament de l’edifici i afavorir la realització de diferents activitats de forma simultània.

Maria Josep Amigó ha incidit que des de l’arribada del nou govern de la Diputació “hem tingut molt present que resultava necessària la col·laboració entre les distintes administracions”. En aquest sentit, ha explicat que “treballant de forma conjunta amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives hem aconseguit rescatar projectes que estaven oblidats des de l’any 2012, entre aquests l’ampliació i condicionament del Centre Social de Xeresa. Una iniciativa que constitueix una reivindicació dels veïns i veïnes d’aquest municipi, pel la qual cosa la Diputació no ha dubtat en aportar els recursos necessaris perquè es pogueren finalitzar uns treballs que contribueixen, de forma directa, a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Maria Josep Amigó: "Treballant de forma conjunta amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives hem aconseguit rescatar projectes que estaven oblidats des de l’any 2012"

La vicepresidenta ha aprofitat la seua visita a la Safor per a reivindicar “l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis". En aquest sentit, Maria Josep Amigó s’ha congratulat "de comprovar la capacitat de treball de les corporacions locals”, un fet que els permet “confiar que la gestió municipal es troba en sintonia amb l’esperit i les línies de treball marcades pel nou equip de govern de la Diputació de prioritzar la millora de la qualitat de vida de les persones”.

Per la seua part, l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi, així com “la seua implicació personal i la de la Diputació en atendre i treballar conjuntament amb la Generalitat en un projecte d’especial rellevància per a la nostra localitat”. Ferrandis s’ha mostrat "satisfet” pel volum de recursos que dispensa la corporació provincial al municipi. En total, durant aquesta legislatura, el consistori de Xeresa ha rebut 456.369 euros, d'entre els quals es compta, per al present exercici 2017, amb 101.500 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– i altres 43.376 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal.

Tomàs Ferrandis ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi, així com “la seua implicació personal i la de la Diputació en atendre i treballar conjuntament amb la Generalitat en un projecte d’especial rellevància per a la nostra localitat”

Finalització Alberg Municipal

Durant la seua estada a Xeresa, la vicepresidenta ha visitat diferents intervencions executades amb fons provincials. En aquest sentit, l’alcalde Tomàs Ferrandis ha explicat que amb els recursos aportats per part de la Diputació de València “hem procedit a asfaltar una part important dels carrers del nucli antic del municipi i hem finalitzat una obra de gran interés per al futur econòmic de la localitat, com és l’Alberg Municipal”.

En concret, es tracta de la finalització i posada en funcionament de l’alberg municipal de l’avinguda del Mar, al qual s’han destinat un total de 30.470 euros del PPOS de 2016. Així com l’execució del projecte de condicionament i millora del camí de l’Estació i el camí de la Via, en els quals s’han invertit 28.201 euros, en tres fases distintes, en el marc del Pla de Camins i Vials de 2016 de la corporació provincial.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat