Inaugurada la inacabada variant de la Font de la Figuera que evita el pas de 15.000 vehicles per la localitat

  • Inauguració de la variant de la Font de la Figuera. Ajuntament de la Font de la Figuera
    Inauguració de la variant de la Font de la Figuera © Ajuntament de la Font de la Figuera

El tram de l'autovia A-33 que passa per la Font de la Figuera i ha sigut inaugurat dilluns pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i l'alcalde, Vicent Muñoz, afecta a menys de la meitat del recorregut d'aquesta variant.

Després d'anys d'alentiments de les obres per falta de pressupost, el passat dimecres es va procedir a iniciar l'actuació que servirà per a connectar la N-344 i la nova A-33. Per a això ha sigut necessari el tall de la carretera en tots dos sentits, ja que s'havien de realitzar els entroncaments i posar en marxa el nou tram de via.

En definitiva, dels 12,5 km se n'han inaugurat 5 i quedaran per executar obres valorades en 110 milions d'euros, segons ha exposat el ministre. Les obres es van iniciar el juny del 2008, després de ser adjudicades per 97.910.000 d'euros més un modificat d'altres 12 milions que el Ministeri de Foment va tardar 22 mesos a aprovar.

Dels 12,5 km se n'han inaugurat 5 i quedaran per executar obres valorades en 110 milions d'euros

L'alcalde, Vicent Muñoz, també va sol·licitar que la recepció es fera primer a l'ajuntament, però es va denegar per "problemes d'agenda". Des de l'ajuntament es mostra el malestar amb el desenvolupament del protocol d'aquest acte, ja que es considera lògic, com s'ha fet en altres localitats, la intervenció inicial de l'alcalde per a donar la benvinguda al ministre, al públic assistent i als mitjans de comunicació, cosa que no ha tingut lloc.

Una obra inacabada

Malgrat que aquesta actuació ha estat reivindicada durant anys per la Font de la Figuera, la finalització d'aquesta fase no arriba a convéncer. "Queden moltes qüestions per resoldre. Les connexions no estan finalitzades i el greu problema de les canalitzacions d'aigua tampoc està definit en la seua totalitat. Volem que s'acabe, però bé", ha assenyalat l'alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz. I és que, la referència a la canalització de l'aigua per part del ministre afecta només el 10% i queden encara molts caps per lligar, com el de la zona de l'Alzina que va cap a la Cooperativa La Viña, per la Foia de Manuel, que genera el gran volum de vessaments per les aigües sobrevingudes.

Vicent Muñoz: "Queden moltes qüestions per resoldre. Les connexions no estan finalitzades i el greu problema de les canalitzacions d'aigua, tampoc"

De fet, cada vegada que plou a la Font de la Figuera, per poc que siga, els agricultors d'aquest poble de 2.200 habitants tremolen amb els efectes posteriors. La deficient canalització de les obres de la variant inunda els camins, barrancs i camps amb gran predomini agrícola.

A més, el primer edil ha sol·licitat ja a Carreteres la integració paisatgística de l'obra en la seua totalitat, així com dels panells instal·lats, que semblen, en paraules de la població carregades d'ironia, el "mur de Trump". A més, no acaben de solucionar-se els problemes d'inundacions derivats de les diferents obres executades pel ministeri en aquesta zona (Carreteres i Ferrocarril).

Tensions

L'alcalde ha demanat disculpes als alcaldes de les poblacions visitants que també han assistit a la inauguració, sorpresos pel comportament i les ànsies de protagonisme de la portaveu del PP de la Font de la Figuera, la qual l'ha empés per tal de col·locar-se a primera fila, botant-se el protocol marcat per la Delegació del Govern. Fins i tot ell i altres membres de l'equip de govern també han rebut amenaces d'un altre dels regidors del PP a crit de "quan entrem nosaltres, ja vos ho direm".

Reunions anteriors

L'Ajuntament ha mantingut durant l'últim any i mig diverses reunions amb Demarcació de Carreteres, Confederació Hidrogràfica del Xúquer, conselleries, a més d'ADIF, Secretaria General d'Infraestructures, el president de RENFE i el director general de Transport Ferroviari per a tractar els diferents problemes d'accessibilitat i comunicació al municipi i al polígon de la Font de la Figuera, així com l'afectació de les moltes infraestructures que trossegen el terme municipal.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat