El Museu del Joguet d'Almassora serà el referent valencià després de superar Ibi amb un miler de peces exposades

El Museu del Joguet d'Almassora es convertirà en el referent valencià amb el trasllat al nou emplaçament de l'Espai Mercat, que tindrà lloc per a exposar al voltant de mil peces. Els 272 metres quadrats que l'Ajuntament posarà a la disposició de la família Arenós-Agut, propietària de la col·lecció, permetran superar les 450 peces del Museu Valencià del Joguet d'Ibi, fins ara el més valorat per la tradició joguetera de la zona.

A Almassora, una empresa de la localitat treballa des de principis de mes per a habilitar la sala diàfana que abans van ocupar diverses cambres, construir els banys, una cambra de neteja i una recepció. De fet, l'equip de govern va apostar per crear aquest nou mostrador a l'espera que la sala d'exposicions multiplique les visites que fins a hui registrava en el seu emplaçament de la Vila.

"La millora substancial de les instal·lacions, unida a la promoció d'aquest nou recinte, portarà a superar les 800 visites anuals al Museu del Joguet i serà una nova via per a atraure turistes a Almassora", ha considerat la regidora de Cultura, Isladis Falcó. L'edil ha agraït a la família propietària de la col·lecció "l'esforç realitzat des de 2010 per posar en valor la mostra, que ara tindrà major repercussió si cap".

El trasllat al primer pis del Mercat Central el pròxim mes d'octubre permetrà que el recinte guanye en visibilitat i facilitarà l'arribada de visitants procedents d'altres localitats, així com l'accés de carros de bebé i cadires de rodes, que no podien pujar a la sala del carrer Verge del Tremedal. La sala estarà situada a l'esquerra del passadís d'entrada. A la seua dreta es mantindrà l'actual recinte d'exposicions temporals. 

Però, sens dubte, un dels seus majors atractius serà el volum de les peces exposades. Les limitacions físiques de la sala de la Vila van obligar a inaugurar el museu amb 150 joguets d'una col·lecció que s'ha anat exposant per trams de forma temporal per a poder exhibir el conjunt emmagatzemat per la família Arenós-Agut. El seu valor emocional s'afegeix a la història que acumulen joguets i accessoris, fabricats a Ibi, Onil i Castalla, entre altres municipis de gran trajectòria joguetera.

El nou recinte albergarà les vitrines per a protegir l'exposició, que inclou objectes amb més d'un segle d'antiguitat com les nines del segle XIX. Cotxes de Fórmula 1, soldats de plom, maquetes ferroviàries, tricicles, joguets de llauna, projectors de cinema i jocs de taula compartiran espai en un museu que exhibirà l'evolució de les maneres d'oci infantil al llarg de la història. 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat