Borriana viatjarà a Brussel·les per a reclamar major regulació i defensa de drets dels citricultors

El regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Borriana, Santi Zorío, s'ha reunit amb representants del sector agrícola de la comarca per a coordinar el viatge que la setmana vinent els portarà fins a la capital de Bèlgica per a reclamar una sèrie de drets per als agricultors de cítrics, que estan veient com el mercat i les condicions estan canviant de forma molt ràpida en els últims anys i com els canvis de legislació i regulació de mercats sempre tenen com a principal perjudicada la figura de l'agricultor.

Zorío ho ha explicat així després de la reunió mantinguda, en l'Ajuntament de Nules, amb l'alcalde del municipi, David García; el regidor César Estanyol; els representants de la Unió i de FEPAC-ASAJA, Joanma Mesado i Doménech Nácher; el representant de la Federació de Cooperatives, Juan Vicent Moros, i el representant del Sindicat de Regs. Tots ells viatjaran dilluns vinent a la ciutat de Brussel·les per a reclamar davant la Comissió Europea tot un seguit de mesures i propostes a adoptar perquè "s'establisquen contingents d'importació regressiva, és a dir, que les quantitats d'importació s'establisquen entre juny i setembre i a partir d'octubre vagen descendint progressivament per a no pertorbar el mercat comunitari", ha afirmat.

A més, Zorío ha recalcat que volen "aportar solucions concretes i no grans idees sense futur. També sol·licitarem que s'establisca un únic port d'entrada de cítrics procedents de Sud-àfrica a la Unió Europea i, preferiblement al port de València, perquè, a més, s'implanten en aquest mateix port inspectors fitosanitaris especialitzats en plagues i malalties de quarantena, com ara el citrus black espot o taca negra dels cítrics".

Durant el seu viatge a Brussel·les, els representants de la Plana Baixa també mantindran reunions i trobades en les quals es tractaran molts altres aspectes del "canviant mercat de l'agricultura valenciana que, fins i tot, ha desembocat en un projecte de Llei d'estructures agràries proposat per la Generalitat. A més, també hi afegirem la petició ferma de comptar en un futur amb una Denominació d'Origen per als Clemenules, ja que fins i tot la Universitat Politècnica de València i la Universitat Jaume I així ho han avalat", segons el representant borrianenc.

Zorío ha volgut resumir i deixar clar "quin és el principal objectiu, que es basa en la protecció de les produccions i de les exportacions dels nostres cítrics, ja que els últims acords mercantils a nivell internacional no són gens beneficiosos per als productors de la comarca". 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat