Espanya és l'estat de la Unió Europea amb més procediments d'infracció oberts per no aplicar bé el dret europeu

Al desembre del 2018 l'estat espanyol acumulava 97 processos relacionats amb la no transposició de normes, dels quals 27 van iniciar-se el mateix any 
4 juliol 2019 13:47h
 La Comissió Europa va portar Espanya davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i va sol·licitar la imposició de sancions econòmiques per tres afers. / WIKIPEDIA

BRUSSEL·LES. Espanya és l'estat de la Unió Europea que acumula més procediments d'infracció per aplicar de forma tardana o transposar incorrectament la legislació europea. Així ho indica la Comissió Europea en un informe que revela que al desembre del 2018 l'estat espanyol tenia gairebé un centenar de processos oberts.

Dels 97 procediments d'infracció pendents, 27 van ser iniciats el 2018, mentre que la resta van començar abans i encara no s'han tancat. La majoria dels procediments incoats tenen a veure amb la mala aplicació o l'aplicació tardana de regles sobre el mercat interior de la Unió Europea i les pimes, el medi ambient i la mobilitat.

Com a conseqüència dels incompliments reiterats, l'any passat la Comissió Europa va portar Espanya davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i va sol·licitar la imposició de sancions econòmiques per tres afers.

next