Un espectacle piromusical i 3.500 quilos de pólvora ompliran de so i color les Festes de la Magdalena

La programació de pirotècnia de la setmana gran de Castelló de la Plana, que comença el 23 de març, tindrà 19 esdeveniments entre 'mascletaes' i castells de focs artificials
28 febrer 2019 18:21h
Les festes de la Magdalena del 2019 se celebraran del 23 al 31 de març. Imatge d'arxiu. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. La 75a edició de les Festes de la Magdalena de Castelló de la Plana comptaran amb un espectacle piromusical que se sumarà a la programació de pirotècnia en la qual es dispararan 3.500 quilos de material pirotècnic en 19 esdeveniments, entre mascletaes i castells de focs artificials, amb un pressupost de 210.000 euros.

Segons han informat fonts municipals, l'espectacle piromusical de les festes –que se celebraran del 23 al 31 de març– tindrà lloc el divendres 29 de març al Parc de l'Auditori i Palau de Congressos i serà a càrrec de Pirotècnia Peñarroja de la Vall d'Uixó.

El regidor i president del Patronat Municipal de Festes i regidor, Omar Braina, junt amb la presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma, han avançat aquesta programació acompanyats pels representants de les pirotècnies Tomás i Peñarroja –Miguel Ángel Tomás i Pepe Nebot– i dels ponents de foc –Jorge Batista i Antonio Cabezón–. 

Selma ha indicat que enguany també se celebra el 25é aniversari del Festival de Pirotècnia Ciutat de Castelló, al qual "s'han presentat 22 empreses de molt alt nivell amb projectes molt interessants".

La pirotècnia Tomás de Benicarló, la pirotècnia Igual de Barcelona i la pirotècnia Ricardo Caballer de València han sigut les designades per als castells de focs artificials el dimecres, dijous i dissabte de Magdalena, respectivament.

Els castells de foc aniran acompanyats com cada any de les emblemàtiques mascletaes, que enguany començaran amb la disparada de 75 carcasses el dissabte 23 de març a càrrec de la pirotècnia Peñarroja, guanyadora de la Magdalena 2018. La Traca Final, de la mà de pirotècnia Martí, i l'espectacle de Magdalena Vítol tancaran aquesta programació "servida a base de pólvora".

La programació es complementa amb altres actes com és l'enfarolà (pirotècnia Martí), la mascletà aèria de la Tornà de la Romeria (pirotècnia Pibierzo), la Nit Màgica del dimarts (Xarxa Teatre), el correfoc magdalener que omplirà el Grau de pólvora i dimonis el segon dissabte de festes (amb els Botafocs, els Dimonis de la Plana i els Diables de Castelló) i el Correfoc del Bestiari de l'últim diumenge final a l'avinguda del Rei.

next